Lehtkapsatortilja

Hispaaniapärane kartulitortilja lehtkapsaga.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

450 g kartulit (mitte väga jahuseid)

2.5 dl oliiviõli (enamus valatakse peale keetmist minema)

1 suur hakitud sibul

1.5 tl soola

450 g lehtkapsast

6-7 suurt muna

Valmistamine

Koori kartulid ja lõika 7-8 mm kuubikuteks. Kuumuta 25 cm teflonpannil õli kuumaks, siis alanda kuumust. Lisa kartulikuubikud, sibul ja 1 tl soola ning prae aeg-ajalt segades umbes 20 minutit, kuni kartulid on pehmed.

Samal ajal keeda lehtkapsas (NB! eemalda eelnevalt puised varrerootsud). Pane lehtkapsas 4-6 liitrisesse potti keeva vette ning kuumuta 2-3 minutit, kuni kapsalehed on "närtsinud".

Nõruta sõelal ning pane seejärel kohe külma vette, et kapsas edasi ei keeks. Nõruta uuesti, pressi liigne vedelik välja ning haki seejärel jämedalt.

Lisa hakitud lehtkapsas kartulikuubikutele ning kuumuta aeg-ajalt segades umbes 5 minutit, kuni kapsas on pehme. Nõruta aedviljad kausi kohale asetatud sõelal. Lase 10 minutit jahtuda.

Klopi munad suures kausis kergelt lahti. Lisa aedviljad, 1 sl nõrutatud õli ja ülejäänud sool.

Kuumuta pannil 1 sl nõrutatud õli. Lisa muna-aedviljasegu ja küpseta tasasel tulel kaane all, kuni segu on servadest hüübinud, aga keskelt veel pehme - umbes 12 minutit. Tõsta pann tulelt ja lase veel 15 minutit kaetult omas kuumuses hüübida.

Raputa panni kergelt (kui tortilja on panni küljes kinni, siis lükka spaatli abil ettevaatlikult lahti).

Libista tortilja suurele taldikule, siis kata panniga ja pööra ringi, nii et küpsemata pool oleks nüüd panni põhjal. Küpseta tasasel tulel kaanega kaetud pannil veel 10 minutit.

Libista valmis tortilja taldrikule, lõika sektoriteks ja serveeri soojalt.

Loe veel:

Retsept on mugandatud USA ajakirjast Gourmet, February 2003. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR