1 sl õli
1 hakitud sibul
2 jämedalt riivitud porgandit
2 dl e. 150 g tatratangu
5 dl kuuma vett
250 g tükeldatud mahedamaitselisi seeni - nt
austerservikuid ja/ või šampinjone
soola ja musta pipart
hakitud värsket peterselli
Kuumuta paksupõhjalises potis õli, lisa sibul ja porgand ning prae umbes 5 minutit tasasel tulel, kuni sibul on veidi pehmenenud.
Lisa tatratangud ja prae läbi (umbes 1 minut).
Lisa kuum vesi. Kata pott kaanega ning hauta tasasel tulel 15-20 minutit, kuni tatar on küpsenud.
Samal ajal prae pannil tükeldatud seened õlis läbi. Sega valmis tatra hulka, lisa hakitud ürdid ja serveeri.
Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Valmistasin kasutades röstimata tatart, tuli kergelt toortatrale omase maitsega, muidu lihtne, kiire ja maitsev.
Maitsev!
Soe tatra-seenesalat