Sinepi ja ürtidega maitsestatud tummine supp kuivatatud hernestest. Peaaegu nagu meie tavaline hernesupp, aga kruupideta, nii et sobib ka gluteenitundlikele.
Kasuta nt sea kaelakarbonaadi või abatükki.
Kalla potti loputatud herned ja umbes pool veest. Leota vähemalt paar tundi, soovitavalt üle öö (herneste leotamine vähendab oluliselt keetmisaega).
Lisa potti ülejäänud vesi ja teelusikaga soola. Pane tükeldatud sealiha ja suitsusink potti. Soovi korral lisa ka hakitud sibulat ja porgandit. Kuumuta keemiseni ja riisu tekkinud vaht.
Keeda suppi tasasel tulel paar tundi, kuni herned on pehmed ja veidi pudrused.
Võta liha potist välja, eemalda kondid. Lõika liha pisikesteks tükkideks ja pane tagasi potti.
Maitsesta soola ja ürtidega. Serveeri rukkileivaga.
Lisaks ürtidele võid supi maitsestamisel kasutada paprikat, sinepit, küüslauku, vürtsi jne.
Retsept on soomlaste Herkkutori ajalehest (Luomuhernekeitto). Pildi tegi Kaare.
Söödi täitsa hea meelega, aga järgmine kord taheti ikkagi tavalist hernesuppi. Mulle endale ka täitsa maitses, kuigi ma ei ole hernesupifänn.
Maitsestasin sinepiga ja salveiga.
Hernesupp sealihaga
Sinepi ja ürtidega maitsestatud tummine supp kuivatatud hernestest. Peaaegu nagu meie tavaline hernesupp, aga kruupideta, nii et sobib ka gluteenitundlikele. Kasuta nt sea kaelakarbonaadi või abatükki.