Hernesupp sealihaga

Sinepi ja ürtidega maitsestatud tummine supp kuivatatud hernestest. Peaaegu nagu meie tavaline hernesupp, aga kruupideta, nii et sobib ka gluteenitundlikele.
Kasuta nt sea kaelakarbonaadi või abatükki.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

0.5 kg kuivatatud herneid

2.5-3 l vett

750 g sealiha ja

suitsusinki

1-2 sibulat

2-3 porgandit

soola

1-2 sl sinepit

1-2 tilka majoraani või tüümiani e. aed-liivateed või salveid

Valmistamine

Kalla potti loputatud herned ja umbes pool veest. Leota vähemalt paar tundi, soovitavalt üle öö (herneste leotamine vähendab oluliselt keetmisaega).

Lisa potti ülejäänud vesi ja teelusikaga soola. Pane tükeldatud sealiha ja suitsusink potti. Soovi korral lisa ka hakitud sibulat ja porgandit. Kuumuta keemiseni ja riisu tekkinud vaht.

Keeda suppi tasasel tulel paar tundi, kuni herned on pehmed ja veidi pudrused.

Võta liha potist välja, eemalda kondid. Lõika liha pisikesteks tükkideks ja pane tagasi potti.

Maitsesta soola ja ürtidega. Serveeri rukkileivaga.

  • Lisaks ürtidele võid supi maitsestamisel kasutada paprikat, sinepit, küüslauku, vürtsi jne.

Retsept on soomlaste Herkkutori ajalehest (Luomuhernekeitto). Pildi tegi Kaare.

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 04.12.2010 16:36

Söödi täitsa hea meelega, aga järgmine kord taheti ikkagi tavalist hernesuppi. Mulle endale ka täitsa maitses, kuigi ma ei ole hernesupifänn. Maitsestasin sinepiga ja salveiga.

Kirsike
posted on 09.01.2016 18:50

Pilt ka:

Kaare
postitatud 09.01.2016 23:08

Oi, kui hea! Polnud ammu teinud, mees kiitis taevani :)