Thyrrose rannakarbid

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid st elusaid rannakarpe

3-4 tomatit

väike kimp koriandrit

1-2 hakitud sibulat

1 küüslauguküüs

3-4 sl oliiviõli

2-3 dl valget veini

meresoola

Serveerimiseks:

4 viilu kvalitseetset valget leiba

Valmistamine

Hõõru rannakarbid jooksva külma vee all puhtaks ja eemalda vajadusel "habe". Viska minema kõik katkised karbid ning samuti karbid, mis koore koputamisel ei sulgu.

Kasta tomatid keevasse vette, eemalda koor ja seemned ning lõika kuubikuteks. Haki koriander.
Võta suur kaanega pott ja kuumuta selles õli. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta klaasjaks. Lisa teod ja kuumuta veel veidi. Lisa vein ja sool, kata pott kaanega ja keeda tugeval tulel potti aeg-ajalt raputades 2-3 minutit, kuni karbid on avanenud.

Puista peale tomatikuubikud ja koriander. Aseta supitaldrikutesse leivaviil ning tõsta peale rannakarbihautist.

PS Soome retsept, tuntud kui "Sinisimpukat Thyrroksen tapaan" või "Thyrroksen sinisimpukat". Algupära ei ole ma suutnud veel selgitada. Retsept ise on pärit ajakirjast Elanto-lehti (10/2003)

LISA KOMMENTAAR