Tai kurgisalat

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

400 g värsket kurki

1 väike punane sibul

Marinaad:

1 sl nam pla kalakastet

1 sl fariinsuhkrut

2 sl valget veiniäädikat või sidrunimahla

2 rohelist tai tšillikauna

0.5-1 dl värsket hakitud koriandrit

Vaagnale:

lehtsalatit

Valmistamine

Lõika kurk pikuti pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Peenesta sibul ja tšillid (eemalda seemned).

Sega marinaadiained kurgi ja sibulaga ning lase pool tundi külmkapis maitsestuda.

Laota salatilehed vaagnale, peale kurgiviilud koos marinaadiga.  Serveeri külmalt.

Soome K-Marketi retsept (Kurkkusalaatti Thaimaalaisittain)

LISA KOMMENTAAR

k6rsik
postitatud 13.07.2012 16:03

Tegin šalottsibula (2 väikest), laimimahla, jahvatatud tšillihelveste (värsket polnud võtta), heleda Muscovado suhkru ja ühel korral koriandri, teinekord mündiga. Mündiga meeldis isegi rohkem. Väga maitsev salat!