Keedetud keel itaalia moodi

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

sea- või veisekeelt

Kaste:

1 dl õli

2 sl vett

3 sl sidrunimahla

1 dl hakitud peterselli

2 küüslauguküünt

0.5 hakitud sibulat

2-3 hakitud anšoovisefileed

10 paprikaga täidetud oliivi

Valmistamine

Valmista kõigepealt kaste. Sega õli, sidrunimahl ja vesi, lisa muud ained, sh viilutatud oliivid. Lase paar tundi jahedas maitsestuda. Kui kaste on liiga paks, siis lisa veidi vett.

Hõõru keel jooksva vee all puhtaks. Keeda tasasel tulel küpseks - selleks kulub tund-poolteist. Kontrolli küpsust puutikuga.

Võta keel veest välja ja lase veidike jahtuda. Eemalda keelelt paksem nahaosa. Lõika veisekeel paksemast otsast alates ristipidi viiludeks, seakeel lõika pikiviiludeks.

Serveeri soojade keeleviilude kõrvale külmkapist võetud maitsekastet.

Soovi korral lase keelel keeduleemes jahtuda ja serveeri külmalt koos kastmega eelroana.

Finfoodi retsept (Keitettyä kieltä italialaiseen tapaan). Juuresoleva seakeelte foto saatis kasutaja HEXY.

LISA KOMMENTAAR