Valmista kõigepealt kaste. Sega õli, sidrunimahl ja vesi, lisa muud ained, sh viilutatud oliivid. Lase paar tundi jahedas maitsestuda. Kui kaste on liiga paks, siis lisa veidi vett.
Hõõru keel jooksva vee all puhtaks. Keeda tasasel tulel küpseks - selleks kulub tund-poolteist. Kontrolli küpsust puutikuga.
Võta keel veest välja ja lase veidike jahtuda. Eemalda keelelt paksem nahaosa. Lõika veisekeel paksemast otsast alates ristipidi viiludeks, seakeel lõika pikiviiludeks.
Serveeri soojade keeleviilude kõrvale külmkapist võetud maitsekastet.
Soovi korral lase keelel keeduleemes jahtuda ja serveeri külmalt koos kastmega eelroana.
Finfoodi retsept (Keitettyä kieltä italialaiseen tapaan). Juuresoleva seakeelte foto saatis kasutaja HEXY.
Keedetud keel itaalia moodi