Ürdimaitseline sealiharull

Küpsetuskotis jääb liha mahlane.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea kaelakarbonaadi

suur peotäis (siledalehelist) peterselli

värsket või kuivatatud basiilikut

2 küüslauguküünt

2 sl õli

1.5 tl soola

0.5 tl purustatud musta pipart

Valmistamine

Lõika toored ürdid peeneks, peenesta küüslauk. Sega kõik maitseained ja õli ühtlaseks massiks.

Tee lihasse pikisuunas sügav sisselõige ja vajuta liha raamatuna laiali. Hõõru avatud pinnale 2/3 maitsesegust, keera liha tihedalt rulli ja kinnita heleda puuvillase nööriga. Kata rulli pind ülejäänud maitseseguga.

Pane rull küpsetuskotti, lõika sellesse auruava ja küpseta 175-kraadises ahjus 1,5-2 tundi.

Võta liha kotist välja ja mässi veerand tunniks fooliumisse (siis saad mahlasema prae, mida on kergem lõigata).

Kurna praeleem ja serveeri prae juurde.

Maire Suitsu retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine (Veebruar 2002). Pildi tegi LIILIA.

LISA KOMMENTAAR

Liilia
postitatud 18.04.2010 21:56

muidu väga hea ja mahlane, aga soola panin vähe ja maitserohelist oleks võinud ka julegemalt peale määrida.