2.5 dl piima
11 g kuivpärmi
1 dl suhkrut
0.75 tl soola
1 tk muna
2 tl vanillisuhkrut
2 tl kardemoni
100 g võid
7.5 dl nisujahu
Täidis:50 g võid
1 tk muna
125 g kohupiima
0.5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
0.5 pakki (à 91 g) Ekströmsi vanillkastmepulbrit
1 dl ehk 70 g jämedalt jahvatatud kooritud mandleid
Määrimiseks:1 tk muna
Kaunistuseks:Soojenda piim 42 kraadini. Sega juurde suhkur, sool, muna, vanillsuhkur, kardemon ja vähese jahuga segatud kuivpärm. Sõtku taina sisse umbes 1/3 nisujahust, lisa pehme või ning sõtku vähehaaval juurde ülejäänud jahu. Lase tainal soojas pool tundi kerkida.
Valmista täidis. Sega pehme või hulka muna, kohupiim, suhkur, vanillsuhkur, vanillikastmepulber ja jämedalt jahvatatud mandlid.
Kummuta kerkinud tainas jahusele lauale ja rulli 30x50 cm plaadiks. Määri täidis ühtlaselt tainale ja keera pikemast servast rulli.
Lõika saadud rull esmalt pooleks ja seejärel kumbki jupp veel kaheksaks, nii et saad 16 keerusaia.
Tõsta saiakesed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, kata puhta köögirätikuga ja lase soojas tuulevaikses kohas pool tundi kerkida.
Määri kuklid pealt munaga ja kaunista pärlsuhkruga. Küpseta 225-kraadise ahju keskosas umbes 10 minutit.
Retsept on soome ajakirjast Pirkka-lehti (helmikuu 2004, Manteliset dallaspullat)
Dallase saiad mandlitega