Brovsti kookospurukook

Siin üks armastatud kook Taanist - Drømmekage fra Brovst.
Brovst on väike linn Põhja-Jüütimaal, kus 1960. aastal toimus retseptivõistlus, mille võitis Jytte Andersen oma vanaemalt pärit retseptiga Retsept trükiti hiljem jahupakile “Drømmekage fra Brovst” ja kuulub nüüd tuntud Taani kookide esiviisikusse.

Kogus
u 20 ruutu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
45 minutit
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

3 suurt muna

200 g suhkrut

250 g nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

1 tl vanillisuhkrut

2 dl piima

50 g võid, sulatatud

näpuotsaga soola

Kookospurukate:

125 g võid

150 g kookoshelbeid

0.5 dl piima

200 g fariinsuhkrut või muscovado suhkrut

Valmistamine

Klopi munad ja suhkur kuumaveevanni kohal paksuks vahuks.

Sega jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool omavahel, siis sõelu ja sega ettevaatlikult munavahu hulka.

Sulata potis piim ja või ning lisa õrnalt segades tainale.

Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud väiksemasse koogivormi.

Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.

Sega purukatte ained potis omavahel ning kuumuta, kuni segu on ühtlane.

Võta kook ahjust välja ja kalla kohe täidis peale, määri ühtlase kihina laiali. Küpseta 225-kraadises ahjus veel 5 minutit.

Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 21.08.2010 09:00

Suhkrut panin tainasse 150g.Jäi täitsa paras,sest kook on üsna magus.Pruuni tuhksuhkru tegin demerara suhkrut veskis jahvatades. Klaasi külma piimaga on kook väga maitsev.

Pille
postitatud 02.04.2021 09:23

Väga maitsev magusapoolne kook. Eriti tore on see karamelline kookospurukate!