3 suurt muna
200 g suhkrut
250 g nisujahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl vanillisuhkrut
2 dl piima
50 g võid, sulatatud
näpuotsaga soola
Kookospurukate:125 g võid
150 g kookoshelbeid
0.5 dl piima
200 g fariinsuhkrut või muscovado suhkrut
Klopi munad ja suhkur kuumaveevanni kohal paksuks vahuks.
Sega jahu, küpsetuspulber, vanillsuhkur ja sool omavahel, siis sõelu ja sega ettevaatlikult munavahu hulka.
Sulata potis piim ja või ning lisa õrnalt segades tainale.
Kalla tainas võitatud ja jahuga ülepuistatud väiksemasse koogivormi.
Küpseta 200-kraadises ahjus 20 minutit.
Sega purukatte ained potis omavahel ning kuumuta, kuni segu on ühtlane.
Võta kook ahjust välja ja kalla kohe täidis peale, määri ühtlase kihina laiali. Küpseta 225-kraadises ahjus veel 5 minutit.
Lase veidi jahtuda, siis lõika ruutudeks.
Pildi tegi Juta Kübarsepp, retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed.
Brovsti kookospurukook
Siin üks armastatud kook Taanist - Drømmekage fra Brovst. Brovst on väike linn Põhja-Jüütimaal, kus 1960. aastal toimus retseptivõistlus, mille võitis Jytte Andersen oma vanaemalt pärit retseptiga Retsept trükiti hiljem jahupakile “Drømmekage fra Brovst” ja kuulub nüüd tuntud Taani kookide esiviisikusse.