250 g nisujahu
2 sl võid
1 suur muna
2 sl õli
500 tl riivitud savoia kapsast
1 sl mett
soola ja musta pipart
80 g riivitud bulgaarlaste Katshkawalji kitsejuustu või mõnda muud mahedamaitselist juustu
Pane jahu kaussi, lisa või, muna ja sool. Lisa 1-2 sl vett, nii et saad pehme ja vetruva taina. Rulli tainas jahusel laual 1 cm paksuseks plaadiks.
Kuumuta õli paksupõhjalisel pannil. Lisa riivitud kapsas ning kuumuta paar minutit, kuni kapsas pehmeneb. Lisa mesi ja pruunista kergelt.
Lase kapsasegul täielikult jahtuda ning jaota seejärel lahtirullitud tainale. Maitsesta kapsas soola ja pipraga ning keera tainas rulli (nagu teeksid rullbiskviiti). Lõika rull 3-5 cm juppideks ja veereta jupid pallideks.
Kuumuta suures potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni, lisa paarikaupa klimbid ning keeda, kuni need pinnale kerkivad. Tõsta klimbid vahukulbiga veest välja ning nõruta.
Laota keedetud ja nõrutatud klimbid väikesesse ahjuvormi, puista peale riivitud juust ning küpseta 180kraadises ahjus umbes 10 minutit. Soovi korral pane viimaseks 3-5 minutiks grillahju, et juust ilusasti kuldseks pruunistuks.
Briti autori Silvena Rowe retsept (Gratin of cabbage dumplings)
Káposztás gombóc ehk gratineeritud kapsaklimbid