Keeda läätsi veidi vähem, kui pakendi juhised ette näevad - siis ei muutu läätsed liiga pehmeks.
Puhasta ja tükelda aedviljad: lõika tomatid ja sibulad neljaks ning suvikõrvits tükkideks.
Kuumuta pannil õli, lisa purustatud küüslauguküüs ja aed-liivatee. Kui küüslauk mõnusasti lõhnama hakkab, lisa suvikõrvits ja sibul. Kuumuta veidi, siis lisa tomat ja kuumuta läbi.
Sega ained omavahel, lisa salatikaste. Sega ja lase veidi maitsestuda.
Retsept ilmus Soome ajalehes Helsinkin Sanomat (5.7.2001, Linssisalaatti)
Retseptist kaldusin soola lisamisega kõrvale, kuna muidu oli mage mis mage. Ja järgmisel korral ma paki peal olevat keetmisõpetust ei usu. Nimelt öeldi seal, et keeta 45 minutit, ma keetsin 35 ja ikka olid pudrud. Õnneks maitse selle all ei kannatanud. Mekkis vägagi hästi :)
Läätsesalat
Serveeri läätsesalatit soojalt või külmalt omaette roana või vorsti- või liharoogade lisandina.