500 g nisujahu
1 tl soola
125 g sulatatud võid
1 lahtiklopitud muna
2 dl sooja vett
Täidis:1 sl õli
350 g kanahakkliha
4 hakitud talisibulat
1 sl paprikapulbrit
1 tl tšillipulbrit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
0.5 tl jahvatatud vürtsköömneid
50 g väikeseid seemneteta rosinaid
2 keedetud muna
50 g kivideta rohelisi oliive
Sega jahu ja sool suures kausis. Lisa sulavõi ja pool toorest muna (rohkem pole selles retseptis vaja). Sega ja lisa vähehaaval niipalju sooja vett, et saad sitke taina. Sõtku hoolega 5-10 minutit, kuni tainas on sile ja ühtlane. Lase kaetult 15-30 minutit seista.
Valmista täidis: kuumuta õli suurel pannil ja pruunista hakitud kanaliha, sibul ja paprika (4-5 minutit). Lisa tšilli, tomatipüree, vürstköömned, rosinad, hakitud munad ja tükeldatud rohelised oliivid. Hauta 5 minutit. Maitsesta ja lase jahtuda.
Rulli tainas õhukeseks 3 mm paksuseks plaadiks. Lõika tainast 24 ratast läbimõõduga 12 cm. Jaota täidis tainaratastele.
Murra tainatükid üle täidise kokku poolkuudeks (võid eelnevalt tainaservi veidi niisutada). Suru poolkuu servad tugevasti kokku.
Pintselda pirukad pealt vähese õliga ja küpseta ahjus või 4-5 minutit sütel mõlemalt poolt kuldseks.
Serveeri soojalt salatiga.
LOE VEEL:
Retsept omal nahal järele proovitud. Mu Edinburghis elavad argentiinlastest sõbrad tunnistasid täiesti omaks - pidid isegi nende emade empanadasid meenutama:) Tasub proovida!
Empanadas - Argentiina kanalihapirukad
BBC Good Foodi retsept.