Väikesed lumekrabipirukad

Väikesed lehttainapirukad lumekrabiga - sobivad hästi suupisteks lastelauale, aga ka õlle kõrvale :)
Kasuta VIČI lumekrabi, mis on valmistatud Alaskalt pärit mintai fileest.

Kogus
40 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

200 g külmutatud pärmi-lehttainast

2x250 g VIČI lumekrabi

määrimiseks piima või muna

Valmistamine

Aseta kõik sulatatud pärmi-lehttainaplaadid (ühes pakis on neli tainaplaati) töölauale ning rulli veidi õhemaks. Lõika tainaplaadid pikuti pooleks ja seejärel ristipidi viieks.

Lõika lumekrapulgad pooleks. Aseta lumekrabipulgad tainatükkide servale. Keera tainas ümber krabipulkade rulli, ning näpista/suru servad tugevasti kokku. Aseta väikesed ampsupirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.

Pintselda pealt piima või munaga. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.

Serveeri näiteks tatari kastmega (viimasele võid maitseks lisada veidi sidrunimahla).

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

kiilke
postitatud 06.02.2010 23:19

Tegin neid, meeldisid väga ja teen kindlasti uuesti. Kastet lisaks ei teinud, sest tunnistati ilmagi söödavaks .

Hexy
postitatud 21.10.2013 11:52

Minu lemmikud ei olnud.

Pellenovelle
postitatud 30.12.2013 07:56

Sööja seisukohalt: kes makrat armastab, siis väga mõnus üllatusamps, maitsemeel ootab/kardab viinerit, aga on hoopis midagi põnevamat. Hea nipp on teha just nami-nami moodi minimaalseid minipirukaid, sellised poolepöidlaampsud.

Kristi
postitatud 09.11.2016 06:15

Eraldi nende jaoks makrapulki ostma ei lähe, aga kui teinekord jälle üle on võib veel teha.

Pille
postitatud 09.11.2016 08:50

Kristi, eks selliseidki retsepte on ju vaja :)

Pille
postitatud 03.12.2019 07:52

Minu makrasõpradest lastele meeldisid, said väga kiiresti otsa.

Virge Tambi
postitatud 04.06.2020 11:49

Olen teinud ja maitses :)