200 g külmutatud pärmi-lehttainast
2x250 g VIČI lumekrabi
Aseta kõik sulatatud pärmi-lehttainaplaadid (ühes pakis on neli tainaplaati) töölauale ning rulli veidi õhemaks. Lõika tainaplaadid pikuti pooleks ja seejärel ristipidi viieks.
Lõika lumekrapulgad pooleks. Aseta lumekrabipulgad tainatükkide servale. Keera tainas ümber krabipulkade rulli, ning näpista/suru servad tugevasti kokku. Aseta väikesed ampsupirukad ahjuplaadile, liitekoht allpool.
Pintselda pealt piima või munaga. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 15 minutit, kuni pirukad on pealt kuldsed.
Serveeri näiteks tatari kastmega (viimasele võid maitseks lisada veidi sidrunimahla).
Tegin neid, meeldisid väga ja teen kindlasti uuesti. Kastet lisaks ei teinud, sest tunnistati ilmagi söödavaks .
Minu lemmikud ei olnud.
Sööja seisukohalt: kes makrat armastab, siis väga mõnus üllatusamps, maitsemeel ootab/kardab viinerit, aga on hoopis midagi põnevamat. Hea nipp on teha just nami-nami moodi minimaalseid minipirukaid, sellised poolepöidlaampsud.
Eraldi nende jaoks makrapulki ostma ei lähe, aga kui teinekord jälle üle on võib veel teha.
Kristi, eks selliseidki retsepte on ju vaja :)
Minu makrasõpradest lastele meeldisid, said väga kiiresti otsa.
Olen teinud ja maitses :)
Väikesed lumekrabipirukad
Väikesed lehttainapirukad lumekrabiga - sobivad hästi suupisteks lastelauale, aga ka õlle kõrvale :) Kasuta VIČI lumekrabi, mis on valmistatud Alaskalt pärit mintai fileest.