Tai kanasupp nuudlitega

Ohtralt kanaliha ja spinatit sisaldav kanasupp on tai köögis üks levinuimaid suppe, millele annavad taippärase maitse ingver ja küüslauk.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 väiksemat kanafileed

1 dl sojakastet

2 cm jupp riivitud ingverijuurt

3 küüslauguküünt

2 sl õli

1 l vett

2 kanapuljongikuubikut

1 sibul

100 g spinatit

1 porgand

100 g munanuudleid

Valmistamine

Lõika kanafileed ribadeks ning sega kausis koos sojakastme, ingveri ja purustatud küüslauguga. Lase 30 minutit maitsestuda.

Kuumuta vesi keemiseni, lisa puljongikuubikud.

Kuumuta wokis või potis õli. Nõruta kanafileeribad liigsest marinaadist ning lisa õlile. Pruunista pidevalt segades mõni minut.

Lisa marinaad ja kuum kanapuljong. Lisa hakitud sibul ja spinat ning riivitud porgand. Lisa katkimurtud munanuudlid ja keeda veel 10 minutit.

Retsept on ajakirjast Kodukiri (Veebruar 2004, Angeelika Kang). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Eeke (vt Eeke blogipostitust).

LISA KOMMENTAAR

Eeke
postitatud 05.06.2017 18:23

Maitses väga hästi, läheb kordamisele teinekordki :).

Mann
postitatud 16.10.2017 15:48

hea ja lihtne, meeldis perele, nii 2,5 kui 13 aastane sõid mõnuga.

Pille
postitatud 23.08.2019 19:08

Meil oli täna menüüs. Spinatit (õigemini küll spinat-ruutlehikut) panin julgelt rohkem. Lastele läks eriti hästi peale!!