Ohtralt kanaliha ja spinatit sisaldav kanasupp on tai köögis üks levinuimaid suppe, millele annavad taippärase maitse ingver ja küüslauk.
4 väiksemat kanafileed
1 dl sojakastet
2 cm jupp riivitud ingverijuurt
3 küüslauguküünt
2 sl õli
1 l vett
2 kanapuljongikuubikut
1 sibul
100 g spinatit
1 porgand
100 g munanuudleid
Lõika kanafileed ribadeks ning sega kausis koos sojakastme, ingveri ja purustatud küüslauguga. Lase 30 minutit maitsestuda.
Kuumuta vesi keemiseni, lisa puljongikuubikud.
Kuumuta wokis või potis õli. Nõruta kanafileeribad liigsest marinaadist ning lisa õlile. Pruunista pidevalt segades mõni minut.
Lisa marinaad ja kuum kanapuljong. Lisa hakitud sibul ja spinat ning riivitud porgand. Lisa katkimurtud munanuudlid ja keeda veel 10 minutit. Retsept on ajakirjast Kodukiri (Veebruar 2004, Angeelika Kang). Pildi tegi Nami-Nami kasutaja Eeke (vt Eeke blogipostitust).
Maitses väga hästi, läheb kordamisele teinekordki :).
hea ja lihtne, meeldis perele, nii 2,5 kui 13 aastane sõid mõnuga.
Meil oli täna menüüs. Spinatit (õigemini küll spinat-ruutlehikut) panin julgelt rohkem. Lastele läks eriti hästi peale!!
Tai kanasupp nuudlitega
Ohtralt kanaliha ja spinatit sisaldav kanasupp on tai köögis üks levinuimaid suppe, millele annavad taippärase maitse ingver ja küüslauk.