Sinepine viinerikaste

Sinepine viinerikaste pärlsibulate ja marineeritud kurgiga. Viimased lisavad kastmele nii põnevat maitset kui ka krõmspuva tekstuuri.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

450 g viinerit

2 sl õli

2 sl nisujahu

5 dl kuuma liha- või köögiviljapuljongit

1 sl mahedat soome sinepit (nt Meira)

1 sl ketšupit

1 tl musta pipart

1 dl pärlsibulaid

2-3 marineeritud kurki või peotäis kornišone

murulauku

Valmistamine

Lõika viinerid väiksemateks tükkideks ning pruunista kergelt pannil. Tõsta kõrvale.

Kuumuta pannil õli, sega juurde nisujahu ja kuumuta, kuni jahu on helepruun. Lisa puljong ja kuumuta keemiseni. Lisa pärlsibulad ja tükeldatud marineeritud kurk. Lisa sinep, ketšup ja pipar. Hauta tasasel tulel umbes 10 minutit. Lõpus lisa praetud viinerid ja kuumuta läbi.

Kaunista murulauguga, serveeri keedetud kartulite või kartulipudru ja värske salatiga.

Loe veel:

Soome K-Marketi retsept, mugandustega (Maukas nakkikastike). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 28.11.2014 15:45

Väga maitsev kaste, sõime riisiga.

Marili
postitatud 25.11.2020 22:45

Tegin sellise väga kastmese versiooni. Väga maitsev ja läheb kindlasti kordamisele.

Pille
postitatud 14.06.2023 08:56

Kasutasin Saaremaa juustuviinereid, Meira ketšupit ja Meira mahedat sinepit (kollane tuub rohelise sildiga), Barilla Basilico tomatikastet ning Felixi pärlsibulaid. Minu ammune foto ka: