Lasanje soolalõhega

Lasanjele on koorekastmesse lisatud soolalõheviile.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

6 (rohelist) lasanjeplaati

Juustukaste:

2 sl võid

0,5 dl ehk 30 g nisujahu

5 dl piima

veidi vürtspipart

0,5 tl soola

0,5-1 dl riivitud juustu

Lõhekaste:

2 küüslauguküünt

1 sl õli

150 g värskelt soolatud lõhefileed

400 g konservitud purustatud tomateid

soola ja musta pipart

0.5 dl hakitud peterselli

Peale:

riivitud juustu

Valmistamine

Valmista esmalt juustukaste: sulata või, sega juurde jahu. Sega jaokaupa juurde piim, lastes peale iga lisamist kastmel uuesti hetk keeda. Keeda umbes 5 minuti, lisa juust, sool ja vürts.

Valmista lõhekaste: kuumuta õli ja imeõhukesed küüslauguviilud. Pruunista õlis kuubikuteks lõigatud lõhe. Lisa purustatud tomatid. Keeda ilma kaaneta potis, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga.

Lao võitatud ahjuvormi põhja 3 (vajadusel eelkeedetud) lasanjeplaati, siis kiht lõhekastet ja juustukastet. Korda. Kõige peale puista veel riivitud juustu.

Küpseta 225-kraadises ahjus 35 minutit, kuni lasanje on pealt kaunilt pruun.

Loe veel:

Retsept on ajakirja Kodu & Aed retseptivihikust "Pitsa, Pasta, Lasanje"

LISA KOMMENTAAR

kristel
postitatud 20.08.2013 15:12

väga hea tuli! soovitan