6 (rohelist) lasanjeplaati
Juustukaste:2 sl võid
0,5 dl ehk 30 g nisujahu
5 dl piima
veidi vürtspipart
0,5 tl soola
0,5-1 dl riivitud juustu
Lõhekaste:1 sl õli
150 g värskelt soolatud lõhefileed
400 g konservitud purustatud tomateid
soola ja musta pipart
0.5 dl hakitud peterselli
Peale:riivitud juustu
Valmista esmalt juustukaste: sulata või, sega juurde jahu. Sega jaokaupa juurde piim, lastes peale iga lisamist kastmel uuesti hetk keeda. Keeda umbes 5 minuti, lisa juust, sool ja vürts.
Valmista lõhekaste: kuumuta õli ja imeõhukesed küüslauguviilud. Pruunista õlis kuubikuteks lõigatud lõhe. Lisa purustatud tomatid. Keeda ilma kaaneta potis, kuni kaste pakseneb. Maitsesta soola, pipra ja peterselliga.
Lao võitatud ahjuvormi põhja 3 (vajadusel eelkeedetud) lasanjeplaati, siis kiht lõhekastet ja juustukastet. Korda. Kõige peale puista veel riivitud juustu.
Küpseta 225-kraadises ahjus 35 minutit, kuni lasanje on pealt kaunilt pruun.
Retsept on ajakirja Kodu & Aed retseptivihikust "Pitsa, Pasta, Lasanje"
Lasanje soolalõhega
Lasanjele on koorekastmesse lisatud soolalõheviile.