250 g lasanjeplaate
Kala-tomatikaste:800 g purustatud konservitud tomateid (2 purki)
0.5 tl musta pipart
400 g lõhefileed
200 g krevette
150 g külmsuitsulõhet või -forelli
hakitud tilli
Juustukaste:50 g võid
1 dl nisujahu
1 l piima
150 g riivitud juustu
hakitud tilli
1.5 tl soola
0.5 tl sidrunipipart
Peale:150 g riivitud juustu
Kuumuta purustatud tomateid koos puljongikuubikute ja musta pipraga 20 minutit. Lisa lõhekuubikud ja krevetid ning kuumuta veel 5 minutit. Lisa tükeldatud külmsuitsulõhefilee tükid ja hakitud till.
Juustukastme jaoks sulata potis või ja lisa jahu. Prae mõni minuit ja lisa vähehaaval pidevalt segades piim. Kuumuta keemiseni. Lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta tilli, soola ja sidrunpipraga.
Tõsta võitatud lasanjevormi põhja kiht kala-tomatisegu. Lao peale lasanjeplaadid. Kata plaadid teise kala-tomatikihiga ja vala peale juustukastet. Kata lasanjeplaatidega. Kõige viimase kihina vala peale juustukastet ja puista üle riivitud juustuga.
Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pealispind kipub liialt pruunistuma, kata küpsetuspaberiga.
Lase lasanjel enne serveerimist 15 minutit taheneda ja lõika lahti.
Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (September 2003. Lõhelasanje)
Mereline lasanje lõhe, krevettide ja külmsuitsuforelliga