Mereline lasanje lõhe, krevettide ja külmsuitsuforelliga

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

250 g lasanjeplaate

Kala-tomatikaste:

3 kalapuljongikuubikut

800 g purustatud konservitud tomateid (2 purki)

0.5 tl musta pipart

400 g lõhefileed

200 g krevette

150 g külmsuitsulõhet või -forelli

hakitud tilli

Juustukaste:

50 g võid

1 dl nisujahu

1 l piima

150 g riivitud juustu

hakitud tilli

1.5 tl soola

0.5 tl sidrunipipart

Peale:

150 g riivitud juustu

Valmistamine

Kuumuta purustatud tomateid koos puljongikuubikute ja musta pipraga 20 minutit. Lisa lõhekuubikud ja krevetid ning kuumuta veel 5 minutit. Lisa tükeldatud külmsuitsulõhefilee tükid ja hakitud till.

Juustukastme jaoks sulata potis või ja lisa jahu. Prae mõni minuit ja lisa vähehaaval pidevalt segades piim. Kuumuta keemiseni. Lisa riivjuust ja sega ühtlaseks. Maitsesta tilli, soola ja sidrunpipraga.

Tõsta võitatud lasanjevormi põhja kiht kala-tomatisegu. Lao peale lasanjeplaadid. Kata plaadid teise kala-tomatikihiga ja vala peale juustukastet. Kata lasanjeplaatidega. Kõige viimase kihina vala peale juustukastet ja puista üle riivitud juustuga.

Küpseta 175-kraadises ahjus 45 minutit. Kui pealispind kipub liialt pruunistuma, kata küpsetuspaberiga.

Lase lasanjel enne serveerimist 15 minutit taheneda ja lõika lahti.

Loe veel:

Retsept ilmus ajakirjas Kodukiri (September 2003. Lõhelasanje)

LISA KOMMENTAAR