1 dl suhkrut
0.5 dl naturaalset õunamahla
5 lehte želatiini
5 dl magusat õunasiidrit
Lõika rabarber umbes 1 cm pikkusteks tükkideks.
Pane želatiinilehed rohke külma veega umbes 10 minutiks ligunema.
Pane tükeldatud rabarber, õunamahl ja suhkur potti. Keeda, kuni rabarber muutub veidi pehmeks ja pane siis magustoidunõudesse jahtuma.
Aja tilk vett potis keema ja pane leotatud želatiinilehed sisse.
Vala siider kaussi ja ettevaatlikult segades vala peene joana samasse lahustunud želatiin. Vala siidri-želatiinisegu magustoidunõudesse keedetud rabarbri peale ja pane mõneks tunniks külmkappi tarretuma.
Enne serveerimist pane igale portsjonile peale toorjuustuvahtu.
Retsept on pärit ajakirjast "Kodu & Aed" (juuni 2003). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Kasutasin naturaalset alkoholiga õunasiidrit ja sai tõeline täiskasvanute magustoit, ilma vahukooreta sobiks isegi tervitusjoogi asemel pakkuda :) Mulle isiklikult meeldiks rohkem läbipaistev tarretis, aga seda siidriga millegipärast ei saavuta; sama on tänu erivärvilistele kihtidele üldmulje ikkagi ilus.
Kui kasutada oma lemmiksiidrit, siis on väga maitsev magustoit garanteeritud! :)
Siidri-rabarbritarretis