Siidri-rabarbritarretis

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 rabarbrivart

1 dl suhkrut

0.5 dl naturaalset õunamahla

5 lehte želatiini

5 dl magusat õunasiidrit

Valmistamine

Lõika rabarber umbes 1 cm pikkusteks tükkideks.

Pane želatiinilehed rohke külma veega umbes 10 minutiks ligunema.

Pane tükeldatud rabarber, õunamahl ja suhkur potti. Keeda, kuni rabarber muutub veidi pehmeks ja pane siis magustoidunõudesse jahtuma.

Aja tilk vett potis keema ja pane leotatud želatiinilehed sisse.

Vala siider kaussi ja ettevaatlikult segades vala peene joana samasse lahustunud želatiin. Vala siidri-želatiinisegu magustoidunõudesse keedetud rabarbri peale ja pane mõneks tunniks külmkappi tarretuma.

Enne serveerimist pane igale portsjonile peale toorjuustuvahtu.
 

Loe veel:

Retsept on pärit ajakirjast "Kodu & Aed" (juuni 2003). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

 

LISA KOMMENTAAR

CarpeDiem
postitatud 09.06.2010 19:11

Kasutasin naturaalset alkoholiga õunasiidrit ja sai tõeline täiskasvanute magustoit, ilma vahukooreta sobiks isegi tervitusjoogi asemel pakkuda :) Mulle isiklikult meeldiks rohkem läbipaistev tarretis, aga seda siidriga millegipärast ei saavuta; sama on tänu erivärvilistele kihtidele üldmulje ikkagi ilus.

Pille
postitatud 21.05.2019 12:26

CarpeDiem saatis sellise pildi:

Kaare
postitatud 20.05.2019 20:46

Kui kasutada oma lemmiksiidrit, siis on väga maitsev magustoit garanteeritud! :)