Seafilee roseepipra-meemarinaadis

Seafilee ei vaja väga pikka marineerimisaega, piisab 2-3 tunnist. Ent vajadusel võid muidugi liha juba eelmisel õhtul maitsestuma panna.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2-3 tundi marinaadis + 45 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750-800 g sea välisfileed

Marinaad:

2 sl purustatud roseepipart

2 tl musta pipart

1 tl soola

3 sl vedelat mett

0.5 dl veiniäädikat või šerriäädikat

Valmistamine

Peenesta uhmris rosee- ja must pipar, lisa sool. Hõõru liha saadud seguga sisse, siis nirista peale mesi (vajadusel vedelda vesivannis või mikroahjus) ning veiniäädikas. Mässi liha toidukilesse ning lase jahedas toas või külmkapis 2-3 tundi maitsestuda.

Tõsta liha väikesele ahjupannile ning küpseta 160kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni filee on läbinisti küps.

Kõrvale sobib hästi kartuli-porgandi-porru tamp. Maitsva kastme saad siis, kui keedad pannil kokku veidi rõõska koort ning lihaleeme.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 21.12.2009 07:54

mulle väga maitses marinaad ja kaste, aga teistelt ei kostunud ei kiitust ega laitust. Nii et käis kah vist.

Blondie
postitatud 05.02.2012 19:50

Väga mõnus jäi, nõustun, et eriti kaste. Kindlasti teen veel.