Peenesta uhmris rosee- ja must pipar, lisa sool. Hõõru liha saadud seguga sisse, siis nirista peale mesi (vajadusel vedelda vesivannis või mikroahjus) ning veiniäädikas. Mässi liha toidukilesse ning lase jahedas toas või külmkapis 2-3 tundi maitsestuda.
Tõsta liha väikesele ahjupannile ning küpseta 160kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni filee on läbinisti küps.
Kõrvale sobib hästi kartuli-porgandi-porru tamp. Maitsva kastme saad siis, kui keedad pannil kokku veidi rõõska koort ning lihaleeme. Pildil on lisandiks selle retsepti järgi tehtud roseepiprakaste.
Seafilee roseepipra-meemarinaadis
Seafilee ei vaja väga pikka marineerimisaega, piisab 2-3 tunnist. Ent vajadusel võid muidugi liha juba eelmisel õhtul maitsestuma panna.