Seafilee roseepipra-meemarinaadis

Seafilee ei vaja väga pikka marineerimisaega, piisab 2-3 tunnist. Ent vajadusel võid muidugi liha juba eelmisel õhtul maitsestuma panna.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
2-3 tundi marinaadis + 45 minutit ahjus
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

750-800 g sea välisfileed

Marinaad:

2 sl purustatud roseepipart

2 tl musta pipart

1 tl soola

3 sl vedelat mett

0.5 dl veiniäädikat või šerriäädikat

Valmistamine

Peenesta uhmris rosee- ja must pipar, lisa sool. Hõõru liha saadud seguga sisse, siis nirista peale mesi (vajadusel vedelda vesivannis või mikroahjus) ning veiniäädikas. Mässi liha toidukilesse ning lase jahedas toas või külmkapis 2-3 tundi maitsestuda.

Tõsta liha väikesele ahjupannile ning küpseta 160kraadises ahjus 45-50 minutit, kuni filee on läbinisti küps.

Kõrvale sobib hästi kartuli-porgandi-porru tamp. Maitsva kastme saad siis, kui keedad pannil kokku veidi rõõska koort ning lihaleeme. Pildil on lisandiks selle retsepti järgi tehtud roseepiprakaste.

Pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 21.12.2009 07:54

mulle väga maitses marinaad ja kaste, aga teistelt ei kostunud ei kiitust ega laitust. Nii et käis kah vist.

Blondie
postitatud 05.02.2012 19:50

Väga mõnus jäi, nõustun, et eriti kaste. Kindlasti teen veel.

Pille
postitatud 09.02.2025 08:50

Ma olen 2017. a sellise pildi teinud: