3 pirni
pudel punast veini
maitse järgi suhkrut
Pirukapõhi:120 g nisujahu
30 g magustamata kakaopulbrit
30 g suhkrut
75 g võid
3-4 sl külma vett
Šokolaaditäidis:100 g tumedat šokolaadi
100 g 35% rõõska koort ehk vahukoort
40 g võid
2 muna
85 g suhkrut
60 g mandlijahu või jahvatatud mandleid
20 g nisujahu
Valmista pirnid päev (kuni nädal aega) varem! Koori pirnid, aseta potikesse. Vala peale vein, lisa hõõgveini maitseainesegu ja suhkrut. Kuumuta keemiseni ning lase madalal tulel keeda umbes 30 minutit (pirnid peavad olema küpsed, aga mitte liiga pehmed!). Lase pirnidel vedelikus jahtuda ning hoia neid seal vähemalt järgmise päevani.
Pirukapõhja valmistamiseks sõelu kaussi jahu ning kakao, lisa suhkur ja sega läbi. Lisa kuubikutena külm või, näpi segu puruseks. Lisa vesi ning sega tainas kiirelt ühtlaseks (ära liigselt sõtku!). Vormi tainas pallikeseks, mässi toidukilesse ning pane tunniks külmkappi.
Kui tainas on tund aega puhanud, rulli see jahusel laual õhukeseks ning vooderda tartaletivormid. Kata küpsetuspaberiga, vala sisse nn "küpsetusoad". Küpseta 200*C ahjus 7 minutit. Siis eemalda raskus ning küpseta veel 5 minutit. Tõsta ahjust välja ja lase jahtuda.
Täidise valmistamiseks kuumuta potis koor, sulata sellesse või ning šokolaad. Samal ajal vahusta toasoe või suhkruga. Lisa edasi vahustades ükshaaval munad. Seejärel sulanud ja veidi jahtunud koore-šokolaadisegu. Viimaseks sega juurde mandi- ja nisujahu.
Vala täidis jahtunud pirukapõhjadele. Lõika siirupis seisnud pirnid pooleks ning eemalda südamikud. Lõika pirnid viiludeks ning aseta lehvikuna pirukatäidisele.
Küpseta 170*C ahjus 20 minutit, kuni täidis on tahkunud. Lase veidi jahtuda ning serveeri.
Retsepti koostas Nami-Nami toimetaja Martiina Anni, pildistas Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.
Pirni-šokolaaditartletid
Talvisele pidulauale sobivad väikesed magusa täidisega pirukad.