Tallekoodid punaveini ja viigimarjadega

Sügistalvine hautatud lambaliharoog kuivatatud viigimarjade ning punaveiniga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 sl oliiviõli

2 tallekooti

1 viilutatud sibul

2 viilutatud küüslauguküünt

1 kaneelikoor

1 värske tüümianioks

3.5 dl punast veini

100 g pehmeid kuivatatud viigimarju (st leotamist mittevajavaid)

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta väikeses tulekindlas haudepotis õli, lisa tallekoodid ja pruunista ümberringi. Tõsta liha taldrikule.

Pane potti sibul ja hauta pehmeks, ära pruunista. Lisa küüslauk ja hauta veel minut aega.

Pane koodid uuesti potti, lisa ülejäänud ained ja maitsesta. Kata haudepott kaanega ja tõsta 180-kraadisesse ahju. Küpseta vähemalt 1,5 tundi, kuni liha on hästi pehme.

Serveeri kartulipudruga.

Loe veel:


Retsept on briti ajakirjast Sainsbury's Magazine (December 2003, Lamb shanks with red wine and figs). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 09.10.2009 20:36

Väga, väga maitsev sai. Mees sõi kõik üksi ära, sain ainult tüki maitsta :P

Pille
postitatud 05.01.2023 23:03

Zoozi saadetud foto:

Lepakas
postitatud 17.01.2010 16:12

Õnnistasin selle roaga sisse jõulukingiks saadud Iittala Sarpaneva ahjupoti. Tulemus oli lihtsalt võrratu.

triinp
postitatud 20.02.2010 13:06

Tegin puuahjus. Ideaalne talvine praad.