Viigimarjamoos

Kuivatatud viigimarjadest valmistatud paks ja veidi jõuluhõnguline keedis sobob hästi nt hommikulaual rosinasaiale määrimiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

400 g kuivatatud viigimarju

2 dl vett

2 apelsini

1 sidrun

1 sl riivitud ingverijuurt

2 kaneelikoort

3.5 dl moosisuhkrut

Valmistamine

Lõika viigimarjadelt kõva varreots ära. Kalla peale niipalju vett, et viigimarjad oleksid napilt kaetud ning leota üle öö.  Kalla vesi minema ja lõika viigimarjad pisikesteks tükkideks. 

Koori apelsinid ja sidrunid ja lõika sektoriteks.

Pane tükeldatud viinamarjad, sidruni- ja apelsinisektoritd, riivitud ingverijuur, kaneelikoored ja moosisuhkur potti. Keeda tasasel tulel ilma kaaneta 15-20 minutit. Lase veidi tõmmata, siis eemalda kaneelikoored.

Jaota pestud kuumadesse klaaspurkidesse.

Loe veel:

Retsept on soome ajakirjast Ruokamaailma (12/2003, Viikunamarmeladi)

LISA KOMMENTAAR