Jõulukook

Jõululauale sobiv kook, kus või-biskviitpõhjal on kohvi ja kakaoga maitsestatud pähkli-šokolaadikate.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

125 g võid

2 dl suhkrut

2 muna

1 tl vanillisuhkrut

2 dl hapukoort

3 dl nisujahu

2 tl küpsetuspulbrit

0.5 tl soola

Täidis:

100 g hakitud sarapuupähkleid

1 sl kohvipulbrit

0.5 dl suhkrut

2 tl jahvatatud kaneeli

1 sl kakaopulbrit

1 dl hakitud šokolaadi

Valmistamine

Määri 1,5-liitrine ümmargune lahtikäiv vorm võiga, puista üle riivsaiaga.
Vahusta või ja suhkur mikseriga. Lisa ükshaaval munad, siis vanillisuhkur ja hapukoor. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, lisa kuivained munasegule.
Valmista eraldi nõus täidis.

Kalla pool tainast vormi ja puista pool täidisest selle peale, kalla seejärel ülejäänud tainas vormi ja kõige peale ülejäänud täidis.

Küpseta 175-kraadise ahju allosas umbes 45 minutit.

Serveeri jäätise või vanillikastmega.

Pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

Zoozi
postitatud 17.12.2008 09:28

Meeldis väga. Täidises (mis käis ka koogi peale) sisalduv suhkur jäi nii kenasti sätendama koogi peale - nagu härmatis Ja maitse oli mõnus. Sõin esimese tüki niisama, siis meenus, et jäätisega pidin sööma. Võtsin teise tüki jäätisega - super mõnus oli. Lisaks lihtne teha ka. Üks asi veel, küpses mul kauem kui 35 minutit-mul oli kook ahjus 50 minutit.

Pille
postitatud 28.11.2015 21:58

Zoozi tegi sellised pildid koogist: