Jõulupraad

Jõulupraad sea välisfileest, mida serveeritakse sinepi-koorekastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sea välisfileed

2-3 sl punast veini

1 sl fariinsuhkrut

0.5 tl tšillipulbrit

1 tl aroomisoola

0.5 tl piprasegu

0.25 tl ingveripulbrit

0.25 tl jahvatatud kaneeli

1 tl kuivatatud basiilikut

Kaste:

2-3 dl praeleent

1 sl maisitärklist

1 dl rõõska koort

0.5 sl magusat sinepit

1 sl konjakit

Valmistamine

Sega omavahel fariinsuhkur, punane vein ja maitseained. Määri segu liha pinnale. Küpseta liha küpsetuskotis 150°C juures umbes 1 tund.

Seejärel kalla küpsetusleem läbi sõela kastrulisse ja kuumuta. Lisa leemele rõõsa koorega segatud maisijahu, sinep ja soovi korral konjak.

Enne serveerimist lõika liha õhukesteks viiludeks.

Kaunista praad kokteilikirssidega.

Santa Maria Eesti retsept. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Kirsike
postitatud 13.11.2009 18:10

Jõuluprae kaste mulle maitses kohe väga, liha oleks võinud enne ahju panemist kauem maitsestuda. Ja minu ahjus pidi praad kauem olema, kuigi hoidsin 155C peal.