Raclette

Raclette valmistamiseks ei ole alati raclette-panni vaja. Sobib eriti peale talvist jalutuskäiku.

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

Raclette juustu

kartulit

sinki

marineeritud kurki

marineeritud pärlsibulaid

Valmistamine

Keeda kartulid (ära koori!). Aseta lisaks kartulitele lauale ka sinki, tillukesi marineeritud kurke ehk kornišone ja pärlsibulaid.

Kuumuta suur kogus raclette-juustu teflonpannil, kalla juust vaagnale ja serveeri kohe. Raclette-juust on parim soojalt ja poolvedelana.

Aseta lauale ka valget pipart. Joogiks sobib kuiv valge vein, eriti Fendant-vein. Proovida võib ka Kirsch brändit, aga ka õlut või vett.

Nipid ja soovitused:

  • Õiget raclette-juustu tuntakse raclette kodumaal ka 'bagnes' nime all. Soomes on sobivateks juustudeks Fontal, Montale, Turunmaa. Emmentaljuust ei sobi kahjuks, sest see muutub kuumutamisel sitkeks.

Soomekeelse Herkkutori retsept (48/2003). Pildid tegi GEA.

LISA KOMMENTAAR

Gea
postitatud 14.04.2010 10:26

Hea roog istumaks seltskonnaga ümber laua, kus igaüks toimetab oma juustutüki ja singiviiluga, ampsates juurde marineeritud kurki.

Liina
postitatud 19.05.2022 11:56

Kas Eestis on võimalik kuskil raclette juustu osta?