Keeda kartulid (ära koori!). Aseta lisaks kartulitele lauale ka sinki, tillukesi marineeritud kurke ehk kornišone ja pärlsibulaid.
Kuumuta suur kogus raclette-juustu teflonpannil, kalla juust vaagnale ja serveeri kohe. Raclette-juust on parim soojalt ja poolvedelana.
Aseta lauale ka valget pipart. Joogiks sobib kuiv valge vein, eriti Fendant-vein. Proovida võib ka Kirsch brändit, aga ka õlut või vett.
Nipid ja soovitused:
Õiget raclette-juustu tuntakse raclette kodumaal ka 'bagnes' nime all. Soomes on sobivateks juustudeks Fontal, Montale, Turunmaa. Emmentaljuust ei sobi kahjuks, sest see muutub kuumutamisel sitkeks.
Soomekeelse Herkkutori retsept (48/2003). Pildid tegi GEA.
Raclette
Raclette valmistamiseks ei ole alati raclette-panni vaja. Sobib eriti peale talvist jalutuskäiku.