Mee ja sojaga porgandid ja pastinaagid

Sobib hästi talvisele (jõulu)lauale.

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g porgandeid

500 g pastinaake

3 sl oliiviõli

3 sl vedelat mett

1 sl tumedat sojakastet

meresoola

1 apelsin

2 sl hakitud värsket peterselli

Valmistamine

Koori porgandid ja pastinaagid, lõika pikuti pooleks. Pane ahjuvormi ja sega juurde õli ja sool. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni aedviljad on kuldsed.

Lisa mesi, sojakaste ja riivitud apelsinikoor. Sega ja küpseta veel 10 minutit, kuni aedviljad on kergelt karamellistunud.

Tõsta porgandid ja pastinaagid vaagnale, kalla peale pannile tekkinud kaste. Puista valmis roale hakitud peterselli.

PS Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt Tamari sojakastet. 

Idee on briti ajakirjast Waitrose (Parsnips and Carrots with Soy, Honey and Orange). Pildi tegi Martiina.

LISA KOMMENTAAR

Cousinella
postitatud 14.12.2010 16:03

Nigella jõulurooga saates oli midagi sarnast vahtrasiirupiga. Mesi sobib ka väga hästi. Maitses ei pidanud pettuma!

Pille
postitatud 09.10.2015 13:31

Lisan siia Cousinella tehtud pildi:

Dee
postitatud 01.06.2011 10:43

Tegin seda retsepti esimest korda siis, kui avastasin pastinaagi võlu ja ilu ja nüüd on seda tegemist ikka aegajalt korratud. :) Maitsev toit, mida söövad isuga nii pere suured kui väiksed.

Triin28
postitatud 10.12.2014 22:36

Meeldis!

Martiina
postitatud 09.10.2015 13:29

Äärmiselt mõnus sügisene roog!

Jane Bracey
postitatud 12.11.2015 21:49

Meie perele veel väga meeldib mee ja kaneeliga / mee ja täistera sinepiga.