500 g porgandeid
500 g pastinaake
3 sl oliiviõli
3 sl vedelat mett
1 sl tumedat sojakastet
1 apelsin
2 sl hakitud värsket peterselli
Koori porgandid ja pastinaagid, lõika pikuti pooleks. Pane ahjuvormi ja sega juurde õli ja sool. Küpseta 200-kraadises ahjus 20-30 minutit, kuni aedviljad on kuldsed.
Lisa mesi, sojakaste ja riivitud apelsinikoor. Sega ja küpseta veel 10 minutit, kuni aedviljad on kergelt karamellistunud.
Tõsta porgandid ja pastinaagid vaagnale, kalla peale pannile tekkinud kaste. Puista valmis roale hakitud peterselli.
PS Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta nt Tamari sojakastet.
Idee on briti ajakirjast Waitrose (Parsnips and Carrots with Soy, Honey and Orange). Pildi tegi Martiina.
Nigella jõulurooga saates oli midagi sarnast vahtrasiirupiga. Mesi sobib ka väga hästi. Maitses ei pidanud pettuma!
Tegin seda retsepti esimest korda siis, kui avastasin pastinaagi võlu ja ilu ja nüüd on seda tegemist ikka aegajalt korratud. :) Maitsev toit, mida söövad isuga nii pere suured kui väiksed.
Meeldis!
Äärmiselt mõnus sügisene roog!
Meie perele veel väga meeldib mee ja kaneeliga / mee ja täistera sinepiga.
Mee ja sojaga porgandid ja pastinaagid
Sobib hästi talvisele (jõulu)lauale.