Lambahautis mündiga

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500-600 g lambaliha (rinna- või abatükki)

2 sl võid

1 sl nisujahu

1 tl soola

valget pipart

2 tk kollast sibulat

2 tk porgandit

0.5-1 tl kuivatatud rohelist münti

2-3 dl vett või puljongit

2 sl hakitud peterselli

Valmistamine

Puhasta liha ja lõika kuupideks või väiksemateks viiludeks. Pruunista paja põhjal osa võiga.

Puhasta sibulad ja porgandid, lõika tükkideks ja passeeri mõni minut praepannil ülejäänud võis. Lisa lihale. Lisa münt, sool ja pipar ning vala juurde puljong. Lisa ka vähese vee või külma puljongiga segatud jahu. (Teise võimalusena võib jahu puistata pruunistatavale lihale ning maitsestada kohe soola ning pipraga.)

Lase keema tõusta, vähenda tuli hästi vaikseks ja hauta kaane all umbes 45 minutit või kuni liha on piisavalt pehme.

Puista peale hakitud petersellilehed ja serveeri keedetud riisi või kartulipudruga.

Loe veel:

Peeter Kardi retsept ilmus ajalehes Postimees Extra 3.10.1998, siin mugandatud kujul. Foto tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Aire1
postitatud 04.04.2009 19:29

Väga maitsev oli.

Pille
postitatud 01.12.2022 15:44

Aire tehtud pilt ka:

Ilse
postitatud 01.12.2022 15:42

Tegin kintsutükist, täitsa mõnus hautis jäi.