Kreeka suvikõrvitsakotletid (kolokithokeftedes)

Kreekapärased praetud suvikõrvitsakotletid kolokithokeftedes sobivad hästi tzatziki või fetajuustu kõrvale.

Kogus
u 15 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

750 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat

1 sibul

75 g nisujahu

3 muna

1 sl hakitud värsket punet

1 sl hakitud värsket basiilikut

1 sl hakitud värsket peterselli

soola ja musta pipart

Praadimiseks:

õli

Valmistamine

Riivi suvikõrvits jämeda riiviga. Pane sõelale, puista peale umbes teelusikatäis soola ja lase pool tundi seista. Siis suru riivmass kuivemaks. 

Sega riivitud suvikõrvits, riivitud sibul, jahu, lahtiklopitud munad ja ürdid kausis. Maitsesta soola-pipraga.

Prae väheses õlis umbes 4 sl suurused kotletid mõlemalt poolt kuldpruuniks. Lase köögipaberil nõrguda.

Nipid ja soovitused:

  •  Kui värskeid ürte käepärast pole, võid kasutada kuivatatud ürdisegusid. 

NB! Retsept ilmus ka raamatus "Nami-Nami. Maailma maitsed 1" (Varrak, 2013). Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Domori
postitatud 15.09.2011 14:35

Maitse on väga hea. Alustasin praadimist liiga kõrge temperatuuriga ja seega olid seest veidi pehmed, aga eks järgmine kord olen tarem ja maitset see ei muutnud.

kuidas
postitatud 21.07.2012 11:22

Esimesel korral tegin retsepti järgi-maitsesid- ent nüüdseks on välja kujunenud juba mitu enda variatsiooni, vastavalt siis sellele, mida veel kapis leidub. Olen lisanud punapeeti-porgandit-hautatud kui ka värsket, ent minu maitse järgi peab nende sees kindlasti olema küüslauk! Selle koguse peale pressin alati 2 küünt. Muidugi võib teha hapukoorest või maitsestamata kreeka jogurtist küüslaugu kastme lisandiks. NIPP: Kui vähegi võimalik, praadige võis ja malmpannil, tulemus on veelgi mõnusam.

JuliaK
postitatud 02.08.2016 15:56

Appi, kui head! Ei osanud oodatagi, et nii maitsvad on. Arvan, et need värsked ürdid teevad oma töö. Absoluutselt julgen soovitada! Kasutasin täisteranisujahu ning punet ka polnud. Järgmine kord panen ka küüslauku sisse. Serveerisin feta juustuga. Nämm!

Katrin Tamme
postitatud 03.08.2016 11:19

Maitsvad!

Marion
postitatud 03.08.2016 11:26

Kreeklased panevad peterselli mitte 1 sp vaid 1-2 suurt peotäit ja päris palju riivitud fetat. Sobib ka tavaline riivjuust.

Anu
postitatud 03.08.2016 12:54

Meie sööme neid kogu aeg, lisame kindlasti küüslauku ja riivitud porgandit ning teeme ka magusat varianti!

Evelin Varba
postitatud 03.08.2016 15:29

Mõeldud-tehtud :) Päris õigel ajal tuli retsept, arvestades suvikõrvitsa uputust! Kasutasin täistera jahu. Väga, väga maitsvad ja valmivad kiiresti :)

Piret Sõmermaa
postitatud 03.08.2016 23:31

Minu aegumatud lemmikud. Isegi mu krimpsusninaga lapsed (5-7a) pugivad neid VÄGA hea meelega. Teen veel juurde neile hapukoore- dipikastet (Tzadziki), väikestest Taffeli vms pulbripakikestest - laisa inimese asi :P

Ene Poolak
postitatud 08.08.2016 08:44

Tõeliselt head, ei saa pidama - terve panni täie ära söönud!

Egle Wilkie
postitatud 20.08.2017 18:15

Mu lapsed vihkavad suvikõrvitsast. Kirglikult. Täna tegin neid kotlette ja nad olid nõus proovima. Üks ütles, et meeldis aga suvikõrvitsat oleks võinud vähem olla aga liha oli küll maitsev. Ta oli šokis kui teada sai, et kotletis liha polnudki :) aitäh :)