400-500 g hapukapsast
1 suur sibul
2 l vett või puljongit
100 g odrakruupe või speltanisukruupe
maitse järgi puljongipulbrit või -kontsentraati
maitserohelist - nt
tilli või leeskputke või peterselli
soola ja suhkrut
Kui kapsas on liiga hapu, loputa see veega läbi. Kui meeles on, siis pane kruubid varem likku.
Haki sibul, tükelda porgand. Kuumuta potis õli, lisa sibul ja porgand ning hauta paar minutit.
Lisa kapsas, pestud (ja leotatud) kruubid ja vesi. Maitsesta soola ja suhkruga, kuumuta keemiseni.
Keeda tasasel tulel umbes tund aega, kuni kapsas ja kruubid on parajalt pehmed.
Maitsesta vajadusel uuesti soolaga, lisa hakitud maitseroheline ja serveeri.
Väga hea supp ja lihtne teha. Minu suureks rõõmuks sõi ka tütar väga isukalt. :)
Suurendasin veekogust, sest tuli natuke liiga paks. Puljongi asemel kasutasin Vegeta Natur maitseainet köögiviljadest. Tulemus oli väga maitsev, soovitan :)
Ülilihtne ja ülihea.
Sama asi ka marineeritud musta rõikaga töötab väga häält.
Hea supp!
No mis hapukapsasupp see lihata on? Ikka korralik pekine triibuline ja kondiga ribitükk peab olema. Siis hiljem see jahtunud tükk viiludeks, mustale leivale, Põltsamaa sinepit peale. Ja et elamus ikka täiuslik oleks, siis pits külma viina selle kõige alla, mmmm....
Ei kujuta ette, kuidas ilma lihata :O
Hapukapsasupp kruupidega (lihata)
Lihtne hapukapsasupp, mis sisaldab küll kruupe, aga mitte liha. Pühadeperioodil kipuvad eestlased lihasöömisega liialdama, nii et veidi kergem supp sobib detsembrisse hästi! Suppi võib teha nii speltanisu- kui ka odrakruupidega.