500 g kooritud kuivatatud põldube
2.5 dl hakitud värsket peterselli või koriandrit või nende kahe segu
8 hakitud talisibulat
0.25 tl Cayenne'i pipart või tšillipulbrit
2 tl jahvatatud vürtsköömneid
2 tl jahvatatud koriandriseemneid
5 purustatud küüslauguküünt
1 tl küpsetuspulbrit
Praadimiseks:taimset õli
Pane oad 24 tundi varem likku. Nõruta, loputa ja nõruta uuesti. Patsuta köögipaberiga kuivemaks.
Peenesta petersell ja talisibul köögikombainis, pane kõrvale.
Pane leotatud oad köögikombaini ja peenesta pehmeks ühtlaseks püreeks. Lisa sool, Cayenne'i pipar, vürtsköömned, koriandriseemned, küüslauk ja küpsetuspulber ja peenesta, kuni saad hästi pehme pasta, mis kenasti koos püsib. Lisa peenestatud petersell ja talisibulad ja sega veel korra. Lase tund aega taheneda.
Kuumuta 2,5 cm õli keskmisel tulel. Võta teelusikaga oasegu ja suru need umbes 4 cm suurusteks lamedateks pätsideks. Friti paarikaupa õlis (õli peaks olema nii kuum, et susiseb, kui oapätsi pannile paned. Siis alanda veidi kuumust). Prae kuldpruuniks, keerates pätse üks kord frittimise ajal.
Tõsta valmis falafelid vahukulbiga köögipaberile nõrguma.
Serveeri salati ja kuuma pitaleivaga.
Retsept on Claudia Rodeni raamatust "The Book of Jewish Food" 1996
Põldoafalafelid
Egiptuses tehakse falafele hoopis kuivatatud põldubadest.