Rootsi hakk-kotletid

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

400 g hakkliha

1 tl soola

näpuotsaga jahvatatud valget pipart

2 muna

0,5-1 dl 10% rõõska koort

0,5 tl kuivatatud punet

0,5 tl kuivatatud tüümiani

Valmistamine

Maitsesta hakkliha soola ja pipraga. Lisa vähehaaval munad ja rõõsk koor. Maitsesta pune ja tüümianiga. Vormi 8 väikest kotletti.

Pruunista rasv pannil ja prae pihve mõlemalt poolt nõrgal kuumusel, kuni kotletid on küpsed.

Serveeri kartulipudru, herneste ja pohlamoosiga.

Nipid ja soovitused:

  • Hakk-kotlette võib ka ahjus küpsetada. Arvesta umbes 15 minutit 220-kraadises ahjus. 

Pereköögi retsept. Pildi tegi Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Hexy
postitatud 27.04.2012 09:21

Head, aga mitte mu lemmikud

Küpsetaja
postitatud 25.11.2013 16:21

No aru ma ei saa, kas neid kotlette tuleks praadida pannil või küpsetada ahjus või on retsept ebatäpne?

karima
postitatud 03.12.2013 08:24

Minu nägemise järgi on antud 2 varianti retseptis KAS praadida pannil või küpsetada ahjus :) mõlemat viisi on hea .Ahjus kõpsetamine on kiirem variant ja ka ei ole nii rasvane kui pannil praadimine.

Ilse
postitatud 08.04.2025 14:46

lihtsad ja maitsvad.

Pille
postitatud 08.04.2025 20:37

Pean tunnistama, et mulle maitsevad saiaga tehtud hakk-kotletid natuke rohkem - kuidagi pehmemad tulevad. Fotol olevad hakk-kotletid on tehtud sea- ja veisehakkliha segust ja praadimise asemel küpsetasin neid 220-kraadises ahjus umbes 15 minutit. (Pilt aastast 2009)