Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga

Mahedamaitseline porgandikook vanilli, kaneeli ja muskaadiga.
Kasuta näiteks Billington's rafineerimata peeneteralist küpsetussuhkrut või granuleeritud suhkrut, glasuuri sees rafineerimata tuhksuhkrut.

Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin (Tallinnas Järve ja Rocca al Mare keskuses, Rakveres Vaala keskuses).

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Tainas:

2 suurt muna

170 g Billington's rafineerimata suhkrut (2 dl)

1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

100 g sulatatud võid

150 g riivitud porgandit

120 g nisujahu (2 dl)

2 tl küpsetuspulbrit

0.5-1 tl kaneeli

muskaatpähklit

Glasuur:

100 g maitsestamata toorjuustu

50 g pehmet võid

100 g Billington's rafineerimata tuhksuhkrut

1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti

Valmistamine

Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.

Määri 20 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm võiga ja puista üle jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga). Kalla tainas vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui koogi keskele torgatud puutikk enam tainaseks ei jää, on kook valmis.

Jahuta. Kummuta või libista valmis kook vaagnale.

Sega toorjuustuglasuuri ained omavahel ühtlaseks ning määri jahtunud koogile.

Nipid ja soovitused:

  • Fotol olev kook on tehtud kahekordsete kogustega ja küpsetatud 24 cm koogivormis.
  • Loe siit kuidas kohandada retsepti suuremale või väiksemale koogivormile.
  • Soovi korral kaunista kook ananassililledega. 

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp

LISA KOMMENTAAR

Linga
postitatud 12.11.2005 08:01

Läheb täna - sünnipäev ja puha - tegemisele... :) Tükk aega otsisin lihtsa porgandikoogi retsepti, aga nagu nende asjadega ikka - lõpuks leiab kõik otsitava nami-namist...

Janne
postitatud 23.01.2006 18:58

muide, väga hea retsept ja mina olen sellele veel alati lisanud paar peotäit rosinaid. saab veel maitsvam :)

viinamari
posted on 25.12.2015 12:48

Rosinad ei tee kunagi midagi paremaks, iu.

Siks
posted on 18.08.2016 09:12

Rosinad on väga head siin (Y)

kadri
postitatud 07.05.2007 09:26

väga hea kook tuli! ja tõesti oli lihtne kõige raskem osa oli muna ja suhkru vahustamine, sest mul polnud muud käepärast peale lusika. glasuur sai hirrmus magus. teinekord paneks sinna toorjuustu rohkem ja suhkrut vähem (tegin tavalisse lahtikäivasse vormi ja kook sai poole peenem kui juuresoleval pildil)

Pulavik
postitatud 22.05.2008 11:41

Ma otsisin kaua just seda õiget porgandikoogiretsepti, ja leidsin lõpuks siit. Põhimõtteliselt on kõik sama, aga lisasin tainale purustatud metsapähkleid, jätsin välja muskaadi ja toorjuustuglasuurile pigistasin sidrunist mahla juurde. Nii mõnus, ei ole liialt magus kook, ja sidrunimaitseline glasuur sobib ideaalselt juurde.

JM
postitatud 29.06.2008 22:39

Ma tegin olude sunnil näiteks ilma riivita. Niisama hakkides sai ka hakkama, kauem pidi ahjus olema lihtsalt. Glasuuriaineid polnud, niisama keeksina on näm näm näm näm.

Kait
postitatud 10.07.2008 14:28

Minu pere viimase aja lemmik.

nämmu
postitatud 17.08.2008 18:40

väga mõnus ja lihtne kook, ainult porgandit panin vist vähe. Natuke kuiv jäi. aga soovitan soojalt.

Berit
postitatud 15.09.2008 16:38

Muskaadi jätsin välja, glasuuri tegin kohupiimapastast ja porgandit riivisin natuke rohkem juurde. Super.

Dee
postitatud 21.12.2008 21:15

Olen katsetanud mitmeid porgandikooke. Siinne on minu meelest üks paremaid retsepte. Mahlane ja mõnusa tekstuuriga. Kaneeli panin pool teelusikat. Muskaat sobis väga hästi. Toorjuustu puudumisel tegin glasuuri Merevaigu, tuhksuhkru ja sidrunimahlaga.

Sipu
postitatud 11.05.2009 15:00

väga lihtne ja ääretult maitsev

Kairit
postitatud 07.10.2009 15:22

Kiidan ka seda kooki. Panin täna poole porgandi koguse asemel hoopis riivitud õunu. Väga mõnus suutäis ka ilma glasuurita.

Kardemon
postitatud 06.02.2010 21:57

Panin kreeka pähkleid ka sisse. Kaunistuseks tõmbasin tsitruseriiviga hoopis toorest porgandist triibud (keerasin krussi) peale ja panin kreeka pähklit ka. Ja täitsa suurepärane oli ka niisama toores porgand seal peal!

Liis
postitatud 08.03.2010 19:48

Imehea kook, isegi mu porgandivihkajast vennale meeldis:)

Koopatibi
postitatud 28.04.2010 09:14

Ma proovisin ka selle maheda porgandikoogi ära. Tegin väiksemas vormis, lõikasin kolmeks ja kreemi panin vahele. Pealt katsin safraniga värvitud martsipaniga. Väga väga maitsev!!!

Lorelai
postitatud 25.06.2010 20:41

Võrratu!!! (eriti kui teha põhi kaheks ja lisada glasuurile ka veidi laimimahla)

Liis
postitatud 17.01.2011 19:06

Super superhea kook :) eile tegin ja kook oli 15min otsas :D täna teen jälle aga kavatsen panna kõike topelt sisse, siis veel parem. Aga mul tekkis küsimus, et kas munavalged tuleb eraldi vahtu lüüa ja siis pärast lisad munakollased? mina lõin kõik koos vahtu...

Pille @ Nami-Nami
postitatud 18.01.2011 13:07

Mina vahustan ikka kõik korraga, ei ole vaja nende munakollaste ja -valgete eraldamisega jamada :)

Merle
postitatud 13.02.2011 11:31

Lihtsuses peitub võlu! Tegin ka eile seda ja tuli väga maitsev. Ma vähendasin küll oluliselt suhkrukoguseid nii taignas kui ka glasuuris (glasuuris jätsin või üldse ära) ja kõik klappis väga ilusasti. Hommikuks oli glasuur ka tahenenud. Lugeda saab lähemalt siit: http://merlev.blogspot.com/2011/02/late-night-story-about-carrot-cake-with.html

minukiisu
postitatud 15.03.2011 10:23

Retsept ajab segadusse kuna on kahes mõõdus ained ja need ei ole päris kattuvad. Tegin siis mõlemat moodi ja mulle sobis dl mõõdustikus rohkem. See kreem oli liiga magus ja teisele koogile tegin kreemi toorjuustust ,hapukoorest pisut tuhksuhkrut ja vahukoor. Tuli mõnusalt mahe.

Gerli
postitatud 22.08.2011 12:45

Ammu juba plaanisin porgandikooki teha, aga kuidagi ei leidnud seda päris õiget, mida julgeksin esimesel korral katsetada. Nüüd siis leidsin ja tulemus oli suurepärane. Tänan eelnevaid kommenteerijaid, suhkru kogust vähendasin glasuuris poole võrra ja lisasin sortsu sidrunimahla kontsentraati. Aimasin, et tuleb maitsev, aga see kook ületas mu ootused, kindlasti teen seda peatselt uuesti.

Maria
postitatud 30.03.2012 15:05

Suurepärane kook! Ootasin suurepärast, aga tuli veelgi parem. Aitäh!

Astrid
postitatud 18.04.2012 17:37

Võrratult hea kook. Keegi siin soovitas lisada glasuurile sidrunimahla. Lisasin ja tõesti oli väga hea - magus kook kergelt hapuka glasuuriga.

Katrin
postitatud 26.08.2012 23:07

Super hea, lisasin purustatud kreeka pähkeid ja tooruustule lisasin veel juurde natukene ka laimimahla! Tänud hea retsepti eest!

kolhoositar
postitatud 09.10.2012 16:48

Lugesin mahlamasina retseptivihikust, et mahlateost tekkivat porgandimassi saab koogiks ära kasutada. Katsetasin selle retseptiga ja loomulikult sai tulemus imehea :)

misst
postitatud 18.11.2012 00:42

Mitmeid kordi järele proovitud ning õnnestub alati. Glasuurile sidruni- või laimimahla lisamine on hea mõte ning ka igasuguste pähklite sissesegamine taignasse.

Perit
postitatud 26.11.2012 00:53

Kas see kook on pigem maitsvam samal päeval või järgneval?

Ruth
postitatud 26.11.2012 16:42

Väga hea retsept, põhja koguse kahekordistasin ja asendasin pruuni suhkruga ja samuti glasuuri sisse laimimahla soovitan, sai söödud järgneval päeval, no imemaitsev :)

Kristi
postitatud 08.12.2012 11:36

Meile ka väga meeldis. Ainult järgmisel korral võtan topeltkoguse. 26 cm lahtikäivas vormis küpsetatud kook jäi üsna õhuke.

sannu
postitatud 31.12.2012 08:25

Merevaiguga tehtud glasuur on kõige parem

uffa
postitatud 09.02.2013 14:54

mu meelest on kogus üsna jabur:S või vähemalt mulle meeldib ikka paks ja tummine porgandikook, sellest kogusest sai aga pigem midagi pannkoogi sarnast:) kahekordistaksin jrgm kord kogust, muidu hea nagu porgandikad ikka;)

Johanna
postitatud 28.02.2013 12:38

Mina teen sellest väga tervisliku vahepala. Pool jahu asendan mandlijahuga ning teise poole kaerajahuga, lisan paar supilusika täit kaerahelbeid ning poole vähem suhkrut. Ja kuna porgandid on niigi mahlased, siis võid ei pane ma üldse. Mõnikorc lisan ka paki ricotta kohupiima. Väga maitsev ja kindlasti iganädalane kook.

kristel
postitatud 31.10.2013 17:49

Kas te lisate porgandid ja kuivained samal ajal kui mikser käib või sgate käsitsi?

annenete
postitatud 05.02.2014 12:42

Väga hea kook, kuigi suhtun väga skeptiliselt kookidesse, mis sisaldavad juurvilju:-) Muskaati kooki ei pane, vaid lisan apelsini koortja mahla, mu arust sobib see sinna väga hästi. Glasuurile lisan ka apelsini mahla ja koort, lõpptulemus on imemaitsev:-)

Inge
postitatud 26.07.2014 22:12

Super kook, läheb kõigile väga hästi peale :) vähendasin retseptis kõiki suhkru koguseid ning asendasin muskaatpähkli kreeka pähkliga, samuti tegin 1,5 retsepti kogust ja mmmm.

Mari
postitatud 10.09.2014 13:15

Suurepärane kook! Esimene katsetus tuli ilusti välja ja kõik kiitsid. Kui keegi nuputab, kui suur kogus tuleks teha suurema vormi jaoks, siis 28cm vormi läks minul täpselt kahekordne kogus. Kuigi olen suur magusasõber, siis jätsin ühe dl suhkrut lõpuks panemata ning tulemus sai suurepärane. Glasuuri segasin kokku ilma võita, kuna unustasin selle ostmata. Selle jätan panemata ka edaspidi, täiesti ebavajalik. Sortsu sidrunimahla panin ka, et glasuurile maitset anda. Vastuseks Kristeli ammusele küsimusele - ikka käsitsi segan.

Eelika
postitatud 21.11.2014 18:58

Fantastiline kook, sellest ei saa isu täis. Serveeringuks sobib koogi peale riivitud apelsinikoor ja natukene kaneeli, imehea!

kristina
postitatud 29.12.2014 17:33

Ma pole veel jõudnud proovida.. aga kook kerkis megamega vähe, kui üldse. Ahi oli 180kraadi peal, ja kui oli sees olnud 10mintsa, hakkas juba liigapruuniks minema pealt. 15minutibpealt võtsin välja, muidu oleks kõrbend. Kas siis selle tulemusena, et see nii vähe sees oli, sellepärast ei kerkinudki?

Pille
postitatud 30.12.2014 00:14

Kristina, Sul ahi ilmselgelt valetas või ole vale küpsetusrežiimi pealt (ainult ülevalt?), kui ta juba 10 minutiga pruuniks läks ja seda juba 180C juures?! Mul küpseb see kook 200kraadises ahjus vähemalt 20 minutit, kui mitte rohkem. Soovitan Sul kasutada lisatermomeetrit, et ahju käitumisel silm peal hoida!

Triinutraanu
postitatud 19.01.2015 22:54

Tegin täna ja kook sai väga maitsev!!! Asendasin suhkru pruunisuhkruga ja jahuna kasutasin täistera ja tatrajahu segu. Glasuurile lisasin sidrunimahla. Meie uus lemmik... varsti jälle :)

kristel
postitatud 05.03.2015 15:27

Kas te olete proovind seda plaadikoogina teha?

Marju
posted on 15.09.2015 16:10

Tegin plaadikoogina.Selleks kolmekordistasin kogused :)

Liis
postitatud 25.03.2015 14:08

Kas keegi oskab öelda mis võib põhjuseks olla, et kook ei kerki? Kohe üldse mitte. Taignane ei ole, aga ei kerki kohe teps mitte.

Erka
postitatud 26.04.2015 22:04

Liisiga kaasa mõeldes pean ütlema, et ega minu kook ka eriti kõrgustesse ei kerki. Minu veaks ehk see, et vorm veidi suurevõitu (26 cm läbimõõtu). Kuna kook aga tõesti taignane ei ole, siis pole ma sellest endale probleemi teinud. Koogi maitse on mõnus ja austajate ring suur.

Marju
postitatud 15.09.2015 16:09

Olen seda ennegi teinud, aga seekordset kogemust pean teistega jagama :) Oli munul viimane praktikapäev (Soomes lasteaias) ja võtsin selle puhul kaasa just selle sama porgandikoogi, aga ilma glasuurita. Lapsed ei jaksanud oodata millal seda süüa saavad ja siis püüdsid aina lisa :) Kahjuks sai kook otsa.. Täna viisin neile retsepti ;) Kaks töötegijat igastahes lubasid seda nädalavahetusel saabuvatele külalistele valmistada :) Selleks et saada suur plaaditäis ma kolmekordistasin kogused ja see oli täiesti piisav :)Ja suhkrut panin tsipa vähem, sest see sai kodust otsa, aga maitse oli siiski super :)

Anneli
postitatud 15.10.2015 16:09

Võrratu!! Panin purustatud Kreeka pähkleid ka peale ja isegi mu pirtsakad lapsed sõid isuga. Läheb kindlasti kordamisele, ainult järgmine kord lasen oma teismelisel pojal teha, sest see on tõesti lihtne.

Katu
postitatud 07.02.2016 18:02

Kas keegi on glasuuri teinud ka hapukoorest ja suhkrust? On see porgandikoogile sobilik?

Marjukas
postitatud 04.03.2017 12:15

Väga hea kook ka kõige suuremad skeptikud armuvad sellesse pärats esimest maitsmist;) Kõigele lisaks poja lemmik :)
Teen seda suure plaaditäie tavaliselt ja selleks olen korrutanud koostisosad kolmega :)
Poja sünnipäeval tegin koogi kahekordsen ja vahele panin samuti toorjuustukreemi.. maitses suurepäraselt :)

Rasvane radiaator
posted on 07.08.2017 20:05

Pole proovinud. Ei maitse.

ippolita
postitatud 30.10.2017 19:36

Olen korduvalt seda maitsvat kooki küpsetanud. Seekord asendasin nisujahu 1,5 dl ulatuses toortatrajahuga, 0,5 dl osas maisi- ja riisijahu segu. Suhkruna läks käiku kookossuhkur, mille kogust vähendasin kolmandiku võrra. Serveerisin nõrutatud kreeka jogurti ja jõhvikatega. Tulemus oli supermaitsev. Aitäh retsepti eest!

ippolita
posted on 31.10.2017 11:27

Täpsustus: Kreeka jogurti ja jõhvikatega. Maitse jääb samaks :)