2 suurt muna
170 g (rafineerimata) suhkrut (2 dl)
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
100 g sulatatud võid
150 g riivitud porgandit
120 g nisujahu (2 dl)
2 tl küpsetuspulbrit
0.5-1 tl kaneeli
Glasuur:100 g maitsestamata toorjuustu
50 g pehmet võid
100 g tuhksuhkrut
1 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti
Klopi munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa peenelt riivitud porgandid, sulavõi ja omavahel segatud kuivained.
Määri 20 cm läbimõõduga (lahtikäiv) koogivorm võiga ja puista üle jahuga (või vooderda küpsetuspaberiga). Kalla tainas vormi ning küpseta 200kraadises ahjus 20-30 minutit. Kontrolli koogi küpsust puutikuga - kui koogi keskele torgatud puutikk enam tainaseks ei jää, on kook valmis.
Jahuta. Kummuta või libista valmis kook vaagnale.
Sega toorjuustuglasuuri ained omavahel ühtlaseks ning määri jahtunud koogile.
Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu & Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Läheb täna - sünnipäev ja puha - tegemisele... :) Tükk aega otsisin lihtsa porgandikoogi retsepti, aga nagu nende asjadega ikka - lõpuks leiab kõik otsitava nami-namist...
muide, väga hea retsept ja mina olen sellele veel alati lisanud paar peotäit rosinaid. saab veel maitsvam :)
Rosinad ei tee kunagi midagi paremaks, iu.
Rosinad on väga head siin (Y)
väga hea kook tuli! ja tõesti oli lihtne kõige raskem osa oli muna ja suhkru vahustamine, sest mul polnud muud käepärast peale lusika. glasuur sai hirrmus magus. teinekord paneks sinna toorjuustu rohkem ja suhkrut vähem (tegin tavalisse lahtikäivasse vormi ja kook sai poole peenem kui juuresoleval pildil)
Ma otsisin kaua just seda õiget porgandikoogiretsepti, ja leidsin lõpuks siit. Põhimõtteliselt on kõik sama, aga lisasin tainale purustatud metsapähkleid, jätsin välja muskaadi ja toorjuustuglasuurile pigistasin sidrunist mahla juurde. Nii mõnus, ei ole liialt magus kook, ja sidrunimaitseline glasuur sobib ideaalselt juurde.
Ma tegin olude sunnil näiteks ilma riivita. Niisama hakkides sai ka hakkama, kauem pidi ahjus olema lihtsalt. Glasuuriaineid polnud, niisama keeksina on näm näm näm näm.
Minu pere viimase aja lemmik.
väga mõnus ja lihtne kook, ainult porgandit panin vist vähe. Natuke kuiv jäi. aga soovitan soojalt.
Muskaadi jätsin välja, glasuuri tegin kohupiimapastast ja porgandit riivisin natuke rohkem juurde. Super.
Olen katsetanud mitmeid porgandikooke. Siinne on minu meelest üks paremaid retsepte. Mahlane ja mõnusa tekstuuriga. Kaneeli panin pool teelusikat. Muskaat sobis väga hästi. Toorjuustu puudumisel tegin glasuuri Merevaigu, tuhksuhkru ja sidrunimahlaga.
väga lihtne ja ääretult maitsev
Kiidan ka seda kooki. Panin täna poole porgandi koguse asemel hoopis riivitud õunu. Väga mõnus suutäis ka ilma glasuurita.
Panin kreeka pähkleid ka sisse. Kaunistuseks tõmbasin tsitruseriiviga hoopis toorest porgandist triibud (keerasin krussi) peale ja panin kreeka pähklit ka. Ja täitsa suurepärane oli ka niisama toores porgand seal peal!
Imehea kook, isegi mu porgandivihkajast vennale meeldis:)
Ma proovisin ka selle maheda porgandikoogi ära. Tegin väiksemas vormis, lõikasin kolmeks ja kreemi panin vahele. Pealt katsin safraniga värvitud martsipaniga. Väga väga maitsev!!!
Võrratu!!! (eriti kui teha põhi kaheks ja lisada glasuurile ka veidi laimimahla)
Super superhea kook :) eile tegin ja kook oli 15min otsas :D täna teen jälle aga kavatsen panna kõike topelt sisse, siis veel parem. Aga mul tekkis küsimus, et kas munavalged tuleb eraldi vahtu lüüa ja siis pärast lisad munakollased? mina lõin kõik koos vahtu...
Mina vahustan ikka kõik korraga, ei ole vaja nende munakollaste ja -valgete eraldamisega jamada :)
Retsept ajab segadusse kuna on kahes mõõdus ained ja need ei ole päris kattuvad. Tegin siis mõlemat moodi ja mulle sobis dl mõõdustikus rohkem. See kreem oli liiga magus ja teisele koogile tegin kreemi toorjuustust ,hapukoorest pisut tuhksuhkrut ja vahukoor. Tuli mõnusalt mahe.
Ammu juba plaanisin porgandikooki teha, aga kuidagi ei leidnud seda päris õiget, mida julgeksin esimesel korral katsetada. Nüüd siis leidsin ja tulemus oli suurepärane. Tänan eelnevaid kommenteerijaid, suhkru kogust vähendasin glasuuris poole võrra ja lisasin sortsu sidrunimahla kontsentraati. Aimasin, et tuleb maitsev, aga see kook ületas mu ootused, kindlasti teen seda peatselt uuesti.
Suurepärane kook! Ootasin suurepärast, aga tuli veelgi parem. Aitäh!
Võrratult hea kook. Keegi siin soovitas lisada glasuurile sidrunimahla. Lisasin ja tõesti oli väga hea - magus kook kergelt hapuka glasuuriga.
Super hea, lisasin purustatud kreeka pähkeid ja tooruustule lisasin veel juurde natukene ka laimimahla! Tänud hea retsepti eest!
Lugesin mahlamasina retseptivihikust, et mahlateost tekkivat porgandimassi saab koogiks ära kasutada. Katsetasin selle retseptiga ja loomulikult sai tulemus imehea :)
Mitmeid kordi järele proovitud ning õnnestub alati. Glasuurile sidruni- või laimimahla lisamine on hea mõte ning ka igasuguste pähklite sissesegamine taignasse.
Kas see kook on pigem maitsvam samal päeval või järgneval?
Väga hea retsept, põhja koguse kahekordistasin ja asendasin pruuni suhkruga ja samuti glasuuri sisse laimimahla soovitan, sai söödud järgneval päeval, no imemaitsev :)
Meile ka väga meeldis. Ainult järgmisel korral võtan topeltkoguse. 26 cm lahtikäivas vormis küpsetatud kook jäi üsna õhuke.
Merevaiguga tehtud glasuur on kõige parem
mu meelest on kogus üsna jabur:S või vähemalt mulle meeldib ikka paks ja tummine porgandikook, sellest kogusest sai aga pigem midagi pannkoogi sarnast:) kahekordistaksin jrgm kord kogust, muidu hea nagu porgandikad ikka;)
Mina teen sellest väga tervisliku vahepala. Pool jahu asendan mandlijahuga ning teise poole kaerajahuga, lisan paar supilusika täit kaerahelbeid ning poole vähem suhkrut. Ja kuna porgandid on niigi mahlased, siis võid ei pane ma üldse. Mõnikorc lisan ka paki ricotta kohupiima. Väga maitsev ja kindlasti iganädalane kook.
Kas te lisate porgandid ja kuivained samal ajal kui mikser käib või sgate käsitsi?
Väga hea kook, kuigi suhtun väga skeptiliselt kookidesse, mis sisaldavad juurvilju:-) Muskaati kooki ei pane, vaid lisan apelsini koortja mahla, mu arust sobib see sinna väga hästi. Glasuurile lisan ka apelsini mahla ja koort, lõpptulemus on imemaitsev:-)
Super kook, läheb kõigile väga hästi peale :) vähendasin retseptis kõiki suhkru koguseid ning asendasin muskaatpähkli kreeka pähkliga, samuti tegin 1,5 retsepti kogust ja mmmm.
Suurepärane kook! Esimene katsetus tuli ilusti välja ja kõik kiitsid. Kui keegi nuputab, kui suur kogus tuleks teha suurema vormi jaoks, siis 28cm vormi läks minul täpselt kahekordne kogus. Kuigi olen suur magusasõber, siis jätsin ühe dl suhkrut lõpuks panemata ning tulemus sai suurepärane. Glasuuri segasin kokku ilma võita, kuna unustasin selle ostmata. Selle jätan panemata ka edaspidi, täiesti ebavajalik. Sortsu sidrunimahla panin ka, et glasuurile maitset anda. Vastuseks Kristeli ammusele küsimusele - ikka käsitsi segan.
Fantastiline kook, sellest ei saa isu täis. Serveeringuks sobib koogi peale riivitud apelsinikoor ja natukene kaneeli, imehea!
Ma pole veel jõudnud proovida.. aga kook kerkis megamega vähe, kui üldse. Ahi oli 180kraadi peal, ja kui oli sees olnud 10mintsa, hakkas juba liigapruuniks minema pealt. 15minutibpealt võtsin välja, muidu oleks kõrbend. Kas siis selle tulemusena, et see nii vähe sees oli, sellepärast ei kerkinudki?
Kristina, Sul ahi ilmselgelt valetas või ole vale küpsetusrežiimi pealt (ainult ülevalt?), kui ta juba 10 minutiga pruuniks läks ja seda juba 180C juures?! Mul küpseb see kook 200kraadises ahjus vähemalt 20 minutit, kui mitte rohkem. Soovitan Sul kasutada lisatermomeetrit, et ahju käitumisel silm peal hoida!
Tegin täna ja kook sai väga maitsev!!! Asendasin suhkru pruunisuhkruga ja jahuna kasutasin täistera ja tatrajahu segu. Glasuurile lisasin sidrunimahla. Meie uus lemmik... varsti jälle :)
Kas te olete proovind seda plaadikoogina teha?
Tegin plaadikoogina.Selleks kolmekordistasin kogused :)
Kas keegi oskab öelda mis võib põhjuseks olla, et kook ei kerki? Kohe üldse mitte. Taignane ei ole, aga ei kerki kohe teps mitte.
Liisiga kaasa mõeldes pean ütlema, et ega minu kook ka eriti kõrgustesse ei kerki. Minu veaks ehk see, et vorm veidi suurevõitu (26 cm läbimõõtu). Kuna kook aga tõesti taignane ei ole, siis pole ma sellest endale probleemi teinud. Koogi maitse on mõnus ja austajate ring suur.
Olen seda ennegi teinud, aga seekordset kogemust pean teistega jagama :) Oli munul viimane praktikapäev (Soomes lasteaias) ja võtsin selle puhul kaasa just selle sama porgandikoogi, aga ilma glasuurita. Lapsed ei jaksanud oodata millal seda süüa saavad ja siis püüdsid aina lisa :) Kahjuks sai kook otsa.. Täna viisin neile retsepti ;) Kaks töötegijat igastahes lubasid seda nädalavahetusel saabuvatele külalistele valmistada :) Selleks et saada suur plaaditäis ma kolmekordistasin kogused ja see oli täiesti piisav :)Ja suhkrut panin tsipa vähem, sest see sai kodust otsa, aga maitse oli siiski super :)
Võrratu!! Panin purustatud Kreeka pähkleid ka peale ja isegi mu pirtsakad lapsed sõid isuga. Läheb kindlasti kordamisele, ainult järgmine kord lasen oma teismelisel pojal teha, sest see on tõesti lihtne.
Kas keegi on glasuuri teinud ka hapukoorest ja suhkrust? On see porgandikoogile sobilik?
Väga hea kook ka kõige suuremad skeptikud armuvad sellesse pärats esimest maitsmist;) Kõigele lisaks poja lemmik :)</br> Teen seda suure plaaditäie tavaliselt ja selleks olen korrutanud koostisosad kolmega :)</br>Poja sünnipäeval tegin koogi kahekordsen ja vahele panin samuti toorjuustukreemi.. maitses suurepäraselt :)
Pole proovinud. Ei maitse.
Selgeltnägija :)
Olen korduvalt seda maitsvat kooki küpsetanud. Seekord asendasin nisujahu 1,5 dl ulatuses toortatrajahuga, 0,5 dl osas maisi- ja riisijahu segu. Suhkruna läks käiku kookossuhkur, mille kogust vähendasin kolmandiku võrra. Serveerisin nõrutatud kreeka jogurti ja jõhvikatega. Tulemus oli supermaitsev. Aitäh retsepti eest!
Täpsustus: Kreeka jogurti ja jõhvikatega. Maitse jääb samaks :)
Minu go-to porgandikoogi retsept!
Gabi, sama siin :)
Sai siin ka kooki tehtud. Oli hea!
Kristi K. tegi sellise pildi:
Mahe porgandikook toorjuustuglasuuriga
Mahedamaitseline porgandikook vanilli, kaneeli ja muskaadiga.
Vahendid küpsetamiseks ning ilusaks serveerimiseks leiate kauplusest Apelsin.