Juustu- ja tomatitäidisega ahjus küpsetatud paprikakaunad on mõnusalt kerge (õhtu)eine.
3 erivärvilist paprikat
1 sl (maitsestatud) oliiviõli
150 g värsket mozzarella juustu
8 kirsstomatit
1 punane sibul
20 g värsket basiilikut
soola ja musta pipart
Lõika paprikad pooleks ning eemalda seemned. Määri nii seest kui ka väljast õliga. Aseta ahjuvormi.
Pane mozzarellakuubikud, kirsstomatisektorid, sibulaviilud ning pool basiilikulehtedest paprikakaunadesse. Maitsesta soola ja pipraga.
Nirista ülejäänud oliivõliga ning küpseta 35-45 minutit 180-kraadises ahjus, kuni mozzarella on sulanud.
Puista peale alleshoitud basiilikulehed ning nirista soovi korral veel tilk oliivõli paprikatele.
Serveeri näiteks krõbeda leivaga.
Retsept on briti ajakirjast Tesco Recipe Magazine (March 2003, Mozzarella stuffed peppers). Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Minu pilt aastast 2016 :)
Mozzarellaga täidetud paprikad
Juustu- ja tomatitäidisega ahjus küpsetatud paprikakaunad on mõnusalt kerge (õhtu)eine.