Hakkliha-riisiroog

Imelihtne ja kiirestivalmiv riisiroog, kus võid kasutada meelepärast külmutatud aedviljade segu.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

1 hakitud sibul

200 g sõmerat või pikateralist riisi

7 dl lihapuljongit

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

400 g külmutatud "Härmavili" aedviljasegu

300 g hakkliha

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja prae umbes 5 minutit. Lisa riis ning prae veel paar minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Sega juurde tomatipüree, seejärel 6 dl kuuma puljongit. Hauta tasasel tulel umbes 15 minutit.

Pruunista hakkliha pannil, maitsesta julgelt soola ja pipraga või mõne meelepärase maitseaineseguga.

Lisa veerand tundi haudunud riisile külmutatud aedviljasegu ning seejärel pruunistatud hakkliha. Sega läbi ning hauta veel 5-10 minutit, kuni riis on pehme ja köögiviljad küpsed.

Serveeri.

Nipid ja soovitused:

  • Vajadusel lisa hautamise käigus veel 1 dl vett.
  • Proovi nt Meira veiseliha maitseainet (soolavaba; sisaldab: musta pipart, paprikat, küüslauku, sibulat, valget pipart, tüümiani ja cayenne'i pipart)

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 07.04.2010 12:57

Mulle maitses. Puljongit läks küll rohkem, kui retseptis kirjas, aga see vist sõltub riisisordist. Hea kiire argiroog.

Pille
postitatud 12.05.2016 17:46

Kairit tehtud foto:

Katariina
postitatud 14.05.2010 18:02

Kohe kindlasti tuleb vedelikku rohkem panna. Pilt roa juures aga pole küll ju tomatipastaga tehtud.

Pille
postitatud 15.06.2016 12:01

Katariina, Sinu kommentaar käis Kairiti pildi kohta. Ma tegin ettenähtud koguse tomatipastaga (2 sl) ja sellega jääbki roog selline õhkõrnalt roosakas (vt praegust põhifotot).

Sirli
postitatud 19.05.2011 19:38

Igati hea ja toitev õhtusöök, mina lisasin külmutatud juurviljade asemel porgandit, maisi ja 1 paprika.

Petz
postitatud 26.08.2012 15:08

Normaalne nosimine tuli välja. Panin hakkliha asemel sealiha strogonovi ja tomatipüree asemel naturaalsed tomatid (2 keskmist). Vedelikust tuli täpselt välja. Liha oleks võinud tsipa varem, st enne juurvilju, sisse surada, jäi natukene krõmpsuks, kuid see vb ka tomatist, mis ajas vedeliku happelisemaks, seetõttu ka ei haudunud nii ära. Igatahes, head isu!

Liisi
postitatud 06.12.2013 14:52

Lihtne ja kiirelt valmiv, aga erilist maitseelamust ei pakkunud.

Triinu
postitatud 07.05.2017 18:29

Lihtne, kiire ja maitsev roog. Puljongit lisasin ka mina rohkem