2 sl õli
1 hakitud sibul
200 g sõmerat või pikateralist riisi
7 dl lihapuljongit
2 sl kontsentreeritud tomatipastat
400 g külmutatud "Härmavili" aedviljasegu
300 g hakkliha
soola ja musta pipart
Kuumuta potis õli. Lisa hakitud sibul ja prae umbes 5 minutit. Lisa riis ning prae veel paar minutit, kuni sibul muutub klaasjaks. Sega juurde tomatipüree, seejärel 6 dl kuuma puljongit. Hauta tasasel tulel umbes 15 minutit.
Pruunista hakkliha pannil, maitsesta julgelt soola ja pipraga või mõne meelepärase maitseaineseguga.
Lisa veerand tundi haudunud riisile külmutatud aedviljasegu ning seejärel pruunistatud hakkliha. Sega läbi ning hauta veel 5-10 minutit, kuni riis on pehme ja köögiviljad küpsed.
Serveeri.
Mulle maitses. Puljongit läks küll rohkem, kui retseptis kirjas, aga see vist sõltub riisisordist. Hea kiire argiroog.
Kohe kindlasti tuleb vedelikku rohkem panna. Pilt roa juures aga pole küll ju tomatipastaga tehtud.
Katariina, Sinu kommentaar käis Kairiti pildi kohta. Ma tegin ettenähtud koguse tomatipastaga (2 sl) ja sellega jääbki roog selline õhkõrnalt roosakas (vt praegust põhifotot).
Igati hea ja toitev õhtusöök, mina lisasin külmutatud juurviljade asemel porgandit, maisi ja 1 paprika.
Normaalne nosimine tuli välja. Panin hakkliha asemel sealiha strogonovi ja tomatipüree asemel naturaalsed tomatid (2 keskmist). Vedelikust tuli täpselt välja. Liha oleks võinud tsipa varem, st enne juurvilju, sisse surada, jäi natukene krõmpsuks, kuid see vb ka tomatist, mis ajas vedeliku happelisemaks, seetõttu ka ei haudunud nii ära. Igatahes, head isu!
Lihtne ja kiirelt valmiv, aga erilist maitseelamust ei pakkunud.
Lihtne, kiire ja maitsev roog. Puljongit lisasin ka mina rohkem
Hakkliha-riisiroog
Imelihtne ja kiirestivalmiv riisiroog, kus võid kasutada meelepärast külmutatud aedviljade segu.