Hakkliha-riisihautis

Lihtne argiõhturoog. 

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl õli

2 sibulat

300-450 g tavalist hakkliha või kalkunihakkliha

2 purustatud küüslauguküünt

200 g värskeid šampinjone või austerservikuid

200 g pikateralist riisi (2,5 dl)

3 sl kontsentreeritud tomatipastat

soola ja musta pipart

8 dl lihapuljongit

0.5 tl tšillihelbeid soovi korral

Valmistamine

Kuumuta potis õli, lisa sibul ja hauta tasasel tulel pehmeks. Tõsta kuumust, lisa hakkliha ja pruunista. Lisa tükeldatud seened ja küüslauk, kuumuta läbi.

Lisa riis, tomatipüree, puljong ja maitseained*. Hauta tasasel tulel umbes pool tundi, kuni riis on küps. Timmi maitse parajaks. 

* Krehvtisema maitse armastajad võivad roale lisada ühe hakitud tšillikauna või kuivatatud tšillihelbeid. 

LISA KOMMENTAAR

Kairit
postitatud 23.03.2011 14:02

Tomatipastat oli vaid 2 spl, see väga palju maitset ja värvi juurde ei andnud. Järgmine kord võiks seda kogust veidi suurendada. Valmis roog oli aga täitsa hea!

Triin28
postitatud 27.08.2013 21:48

Minu arvates selline hea viska-asjad-potti-ja-toit-valmib-iseenesest roog. Lihtne argiõhtu toit.