2 sl õli
2 sibulat
300-450 g tavalist hakkliha või kalkunihakkliha
2 purustatud küüslauguküünt
200 g värskeid šampinjone või austerservikuid
200 g pikateralist riisi (2,5 dl)
3 sl kontsentreeritud tomatipastat
soola ja musta pipart
8 dl lihapuljongit
0.5 tl tšillihelbeid soovi korral
Kuumuta potis õli, lisa sibul ja hauta tasasel tulel pehmeks. Tõsta kuumust, lisa hakkliha ja pruunista. Lisa tükeldatud seened ja küüslauk, kuumuta läbi.
Lisa riis, tomatipüree, puljong ja maitseained*. Hauta tasasel tulel umbes pool tundi, kuni riis on küps. Timmi maitse parajaks.
* Krehvtisema maitse armastajad võivad roale lisada ühe hakitud tšillikauna või kuivatatud tšillihelbeid.
Hakkliha-riisihautis
Lihtne argiõhturoog.