Ahjus küpsetatud searibi

Mõnusalt krõbeda kamaraga searibi sobib hästi talvistele pidulaudadele.

Kogus
neljale kuni viiele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg sealiha (ribitükk)

soola ja musta pipart

sinepit

vett

Valmistamine

Tee kamarale terava noaga sisselõiked - kas muster jääb triibuline või ruuduline, on maitse asi. Sisselõiked tee vaid kamarasse, lihani ära lõika!

Hõõru liha soola, pipra ja lauasinepiga sisse.

Pane liha ahjupannile, kamar ülespoole. Soovi korral võid ahjupannile kallata ka klaasitäie vett. Küpseta umbes 30 minutit 220-kraadises ahjus, kuni kamar on mõnusalt krõbe. 

Siis alanda kuumust ja küpseta 180-kraadises ahjus veel umbes 1,5 tundi.  

Võta liha ahjust välja ja veidi lõikelaual rahuneda - siis on seda parem viiludeks lõigata.

Lisandiks sobivad hautatud hapukapsad ja keedetud või praetud kartulid.

Pildi tegi Ilse.

LISA KOMMENTAAR

Köögikatake
postitatud 19.04.2010 15:18

Panin ohtralt sinepit ja juurde sõime ahjukartuleid tomati-sibula salatiga. Alati hea kõhutäide.

Pille
postitatud 13.11.2016 18:12

Foto: