200 g ehk 12 lehte filo-tainast
50 g sulatatud võid
1 lahtiklopitud muna
Seenetäidis:40 g võid
riivitud muskaatpähklit
1 sl kuiva šerrit
500 g metsa- ja kultiveeritud seeni - nt
austerservikuid või šampinjone
1 sibul
1 sl nisujahu
veidi majoraani
30 g riivitud parmesani
soola ja musta pipart
Võta 3 filotainalehte. Määri üks filoleht mõlemalt poolt sulavõiga, siis pane kahe ülejäänud filolehe vahele. Tee samamoodi veel 3 kolmekihilist tainakuhilat. Kata täidise valmistamise ajaks niiske köögirätikuga.
Puhasta seened väikese pintsliga ja lõika seenejalad siledaks. Hauta sibul võis pehmeks. Lisa seened ja rohkelt muskaati. Prae pidevalt segades 3-4 minutit. Lisa sherri ja kuumuta veel 2-3 minutit. Lisa jahu, majoraan, sool ja pipar. Sega hoolega ning jahuta.
Pintselda tainaservad klopitud munaga. Pane veerand seenetäidisest iga tainalehe keskele, puista peale parmesan. Keera rulli, määri pealt munaga ja suru tainaservad struudli alla. Tee samamoodi ülejäänud kolme struudliga.
Aseta võitatud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.
Serveeri soojalt.
Allikas: Antonio Carluccio, The Complete Mushroom Book, Quadrille, 2003
Seenestruudel