Seenestruudel

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

200 g ehk 12 lehte filo-tainast

50 g sulatatud võid

1 lahtiklopitud muna

Seenetäidis:

40 g võid

riivitud muskaatpähklit

1 sl kuiva šerrit

500 g metsa- ja kultiveeritud seeni - nt

austerservikuid või šampinjone

kukeseeni või puravikke

1 sibul

1 sl nisujahu

veidi majoraani

30 g riivitud parmesani

soola ja musta pipart

Valmistamine

Võta 3 filotainalehte. Määri üks filoleht mõlemalt poolt sulavõiga, siis pane kahe ülejäänud filolehe vahele. Tee samamoodi veel 3 kolmekihilist tainakuhilat. Kata täidise valmistamise ajaks niiske köögirätikuga.

Puhasta seened väikese pintsliga ja lõika seenejalad siledaks. Hauta sibul võis pehmeks. Lisa seened ja rohkelt muskaati. Prae pidevalt segades 3-4 minutit. Lisa sherri ja kuumuta veel 2-3 minutit. Lisa jahu, majoraan, sool ja pipar. Sega hoolega ning jahuta.

Pintselda tainaservad klopitud munaga. Pane veerand seenetäidisest iga tainalehe keskele, puista peale parmesan. Keera rulli, määri pealt munaga ja suru tainaservad struudli alla. Tee samamoodi ülejäänud kolme struudliga.

Aseta võitatud ahjuplaadile ning küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit.

Serveeri soojalt.

Loe veel:

Allikas: Antonio Carluccio, The Complete Mushroom Book, Quadrille, 2003

LISA KOMMENTAAR