Kui kasutad sõrnikute paneerimiseks tatrajahu, siis sobivad need ka neile, kes gluteeni ei talu.
600 g kohupiima
0,5 sidruni mahl
4 sl pruuni roosuhkrut
1 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
3 muna (suurus M)
2,5 dl toortatrajahu + paneerimiseks
maasika(toor)moosi
värskeid marju
vahtrasiirupit
Sega omavahel kohupiim, sidrunist pressitud mahl ja suhkrud. Maitsesta soolaga, lisa munad ja jahu. Sega läbi ja lase tainal 15 minutit paisuda.
Vormi kohupiimamassist kotletid, paneeri need mõlemalt poolt tatrajahus. Küpseta võis, õlis või kookosrasvas mõlemalt poolt kuldpruuniks.
Serveeri marjade ja vahtrasiirupiga.
Lia Virkuse retsept ilmus ajakirjas Eesti Naine, juuli 2016. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ülimaitsvad.
Sõrnikud toortatrajahuga
Kui kasutad sõrnikute paneerimiseks tatrajahu, siis sobivad need ka neile, kes gluteeni ei talu.