750 g ehk u 5 küpset pirni
1 sl sidrunimahla
250 g pehmet võid
200 g suhkrut
3 muna
360 g e. 6 dl nisujahu
1 sl küpsetuspulbrit
1 tl jahvatatud kardemoni
0,25 tl peenikest soola
200 g jämedalt riivitud martsipani
1 tl riivitud sidrunikoort
2 sl suhkrut pealepuistamiseks
Koori soovi korral pirnid, lõika pikuti neljaks, eemalda südamikud ja lõika pirnid 2x2 cm tükkideks. Veereta pirnitükke kohe sidrunimahlas vältimaks nende tumenemist.
Vahusta toasoe pehme või suhkruga heledaks ja kreemjaks. Siis lisa ükshaaval vahustades juurde munad. Klopi, kuni saad heleda ja pej,e vahu.
Sega jahu, küpsetuspulber, kardemon ja sool. Sega kuivained vaheldumisi piimaga/keefiriga võivahu hulka. Lisa riivitud martsipan, pirnitükid ja sidrunimahl.
Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 30 cm x 37 cm ahjuplaadile. Puista soovi korral peale pärlsuhkrut või demerara suhkrut. Küpseta 35 minutit 175-kraadise ahju keskosas, kuni kook on kenasti kuldne ja läbi küpsenud.
Libista kook küpsetuspaberi abil ettevaatlikult ahjurestile jahtuma.
Retsept on pärit taanlaste retseptivihikust "Karolines Børne Køkken 1" (Pærekage med marcipan). Pildi tegi LIISI.
Väga mõnus kook!
Väga maitsev kook, kohev ja mahlane. Suhkurt panen vast pisut vähem järgmine kord.
Väga hea kook! Mahlane ka, ja sobib küpsetada päev enne serveerimist - väga mugav. Suhkrut panin natuke vähem, ja teinekord panen veelgi vähem - umbes pool. Aga see on maitse asi muidugi.
Väga maitsev pirnikook!
Väga mahlakas ja maitsev, korralik kogus pirne ja parasjagu martsipani. Külalistele meeldis ka väga!
Kasutaja Liisi saatis 2011. aastal sellise pildi.
Pirni-martsipanikook
Seda plaadikooki võib teha nii värsketest kui ka kompotipirnidest.