Pajapraad põdra- või hirvelihast

Kogus
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pehmet põdraliha või hirveliha

2 sl nisujahu

2 sl rasva või õli

4 dl puljongit

1-2 sl vürtsikastet või kontsentreeritud tomatipastat

1-2 sl nisujahu

kadakamarja

Marinaad:

2 dl punast veini

1 sl 30% äädikat

1-2 sibulat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega vein, hakitud sibul, äädikas, sool ja pipar. Hoia liha 1-2 päeva saadud marinaadis, aeg-ajalt keerates.

Nõruta marinaadist väljavõetud liha ja pruunista rasvas ümberringi helepruuniks. Seejärel lisa puljong ja osa marinaadi ning hauta kaanega kaetult 1-3 tundi, kuni liha on pehme.

Kastme paksendamiseks lisa hautamisleemele külma veega segatud kartulijahu ja maitsesta vürtsikastme või tomatipüreega.

Anna pajapraad lauale kastmes, tükelda otse enne lauale andmist.

Lisandiks keedetud kartulid või riis, hautatud punane kapsas või peedid, kõrvitsasalat.

Loe veel:

Retsept on Salme Masso raamatust Kokaraamat, 1984

LISA KOMMENTAAR

Kaja
postitatud 01.12.2018 12:14

Retseptis kaks korda nisujahu,aga valmistuses ei lèia.On natuke kartulijahu,mida retseptus üldse pole.