Populaarne suupiste Polüneesia ja Hawaii restoranides USAs - peekonisse mähitud kanamaks ja vesikastan, mida on enne grillimist marineeritud sojakastmes.
Kuumuta ahi 200 C. Lõika peekoniviilud pooleks. Nõruta vesikastanid. Lõika kanamaksad pooleks, nii et saad 8 tk.
Laota peekon ahjuplaadile ja küpseta u 10 minutit, kuni peekon on küpsenud, aga mitte krõbe. Võta peekon ahjust välja, pann pühi köögipaberiga kuivaks.
Pane iga poolenisti küpsetatud peekoniviilu peale vesikastan, siis kanamaks. Igale maksale nirista veidi sojakastet, siis näpuotsaga riivitud ingverit ja näpuotsatäis pruuni suhkrut. Keera peekon üle vesikastani ja kanamaksa, kinnita puutikuga.
Pane pann uuesti ahju ja sedakorda küpseta, kuni peekon on krõbe ja kuldne.
Alternatiiv:
Marineeri kanamaksatükke sojakastme, ingveri, suhkru ja nt karripulbri segus tund aega. Siis keera koos vesikastaniga peekoni sisse ja grilli kuldseks.
Tegime neid Viimsi eakate kokandusringis "Hõbekulp". Täitsa toredad, väga erinevad tekstuurid. Meil jäid poolikud peekoniviilud liiga lühikeseks, ei ulatunud ümber vesikastani ja kanamaksa. Teinekord jätaks vist terveks.
Rumaki
Populaarne suupiste Polüneesia ja Hawaii restoranides USAs - peekonisse mähitud kanamaks ja vesikastan, mida on enne grillimist marineeritud sojakastmes.