8 punast paprikat
10 punast tšillit
näpusuurune tükk ingverit
400 g purk kirsstomateid
8 kooritud küüslauguküünt
750 g peensuhkrut
250 ml punase veini äädikat
Puhasta paprika seemneist, lõika viljaliha tükkideks. Haki tšillid (sh seemned). Koori ja haki ingver.
Pane tšilli, paprika, inver ja küüslauk köögikombaini ja töötle kuni saad täiesti ühtlase segu.
Kalla paksupõhjalisse potti, lisa tomatid, suhkur ja äädikas ja lase keema tõusta. Koori vaht ning seejärel lase madalal tulel keeda ca 50 minutit, aegajalt segades. Kui moos on paksenenud, keeda veel 10-15 minutit aegajalt segades, et moos põhja ei kõrbeks.
Moos on valmis kui see on paks ja mulksub. Lase hetk jahtuda ja pane steriliseeritud purkidesse ja kaaneta koheselt.
Säilib ca 3 kuud jahedas ja pimedas kohas.
Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Sweet chilli jam), pildi tegi Sirliiz.
väga mõnus moos on ja raudselt petab kõik sööjad ära- naljalt ikka ei aima, millest tehtud on ;)
See kõlab väga palju lubavalt ja maitsvalt, kindalsti midagi mida tahaks proovida aga millega koos seda süüa? Ei ole vist lihtsalt saia või pannkoogi peale määrimiseks?
Silvar, nagu sissejuhatuses öeldud, see on pigem selline lihakõrvane. Vürtsmoos, nagu öeldakse. Sobiks ka juustulauale!
Vaevalt et see vaid 3 kuud säilib. Mul ikka aasta vähemalt.
Kuna meil on tšilliuputus, tegime mehega tšillimoosi. Natuke tuunisime ka, suhkurt panime vähem ja kokku keetsime ikka tunduvalt kauem. Lõpptulemus sai väga hea ja tšilli kogus just täpselt paras.
Magus tšillimoos
Magus tšillimoos sobib hästi külmade lihalõikude juurde.