Magus tšillimoos

Magus tšillimoos sobib hästi külmade lihalõikude juurde.

Kogus
4 väikest purki
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
1,5 tundi
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

8 punast paprikat

10 punast tšillit

näpusuurune tükk ingverit

400 g purk kirsstomateid

8 kooritud küüslauguküünt

750 g peensuhkrut

250 ml punase veini äädikat

Valmistamine

Puhasta paprika seemneist, lõika viljaliha tükkideks. Haki tšillid (sh seemned). Koori ja haki ingver. 

Pane tšilli, paprika, inver ja küüslauk köögikombaini ja töötle kuni saad täiesti ühtlase segu.

Kalla paksupõhjalisse potti, lisa tomatid, suhkur ja äädikas ja lase keema tõusta. Koori vaht ning seejärel lase madalal tulel keeda ca 50 minutit, aegajalt segades. Kui moos on paksenenud, keeda veel 10-15 minutit aegajalt segades, et moos põhja ei kõrbeks.

Moos on valmis kui see on paks ja mulksub. Lase hetk jahtuda ja pane steriliseeritud purkidesse ja kaaneta koheselt.

Säilib ca 3 kuud jahedas ja pimedas kohas.

Loe veel:

Retsept on mugandatud BBC Good Foodi lehelt (Sweet chilli jam), pildi tegi Sirliiz.

LISA KOMMENTAAR

pilleriin
postitatud 05.09.2005 18:23

väga mõnus moos on ja raudselt petab kõik sööjad ära- naljalt ikka ei aima, millest tehtud on ;)

Silvar
postitatud 01.10.2017 13:31

See kõlab väga palju lubavalt ja maitsvalt, kindalsti midagi mida tahaks proovida aga millega koos seda süüa? Ei ole vist lihtsalt saia või pannkoogi peale määrimiseks?

Pille
postitatud 02.10.2017 20:43

Silvar, nagu sissejuhatuses öeldud, see on pigem selline lihakõrvane. Vürtsmoos, nagu öeldakse. Sobiks ka juustulauale!

Hmmm
postitatud 17.09.2021 17:09

Vaevalt et see vaid 3 kuud säilib. Mul ikka aasta vähemalt.

Regina
postitatud 07.10.2023 18:52

Kuna meil on tšilliuputus, tegime mehega tšillimoosi. Natuke tuunisime ka, suhkurt panime vähem ja kokku keetsime ikka tunduvalt kauem. Lõpptulemus sai väga hea ja tšilli kogus just täpselt paras.