500 g toorest kõrvitsat (puhastatud kaal)
120 g nisujahu (u 2 dl)
2 muna
3 sl suhkrut
1 tl söögisoodat
Praadimiseks: Serveerimiseks:hapukoort või kreeka jogurtit või kodujuustu
Puhasta kõrvits ja riivi jämedalt. Sega juurde jahu, suhkur, sool, munad ja sooda. Kui segu on kuivavõitu, siis lisa lusikatäie kaupa piima.
Sega hästi läbi, vormi kotlettideks ja prae nõrgal kuumusel õlis mõlemalt poolt kuldseks.
Serveeri hapukoore, kreeka jogurti või kodujuustuga.
Retsept on mugandatud Salme Masso koostatud raamatust "Kokaraamat" (1984, Kõrvitsakoogid). Pildi tegi Kaare.
Paistab hea retsept olevat, homme proovin. Kõrvits juba ootab külmkapis :)
maitselt olid väga head, aga tainas oli nii vedel et pidin lusikaga pannile tõstma. ei tea mis ma siis valesti tegin.
Panin pool dl rohkem jahu, julgelt soola, praadisin väiksel tulel. Tulemuseks nauditav maitseelammus, midagi uut. Uskumatu, et kõrvits võib nii hea olla.
ei noh, ma pean ikka veel midagi ütlema, nii head olid, et sõin peaaegu kõik üksi ära. (aga neid tulebki lusikaga pannile panna)
Väga maitsvad, lausa sulavad suus. Mõnusalt magusad ja sobivad eriti hästi hapukoorega. Kerge ja kiirestivalmiv toit.
Väga head, isegi mu isale maitsevad need väga :). Hästi toitvad.
Mulle maitsesid, aga lastele küll mitte. Panin ka natuke rohkem jahu kui retseptis kirjas.
Panin 3 dl jahu ja 2 spl suhkrut, muidu tuli liiga vedel ja liiga magus tainas. Aga koogid ise tõesti üllatavalt head... nii hapukoore kui kodujuustuga :)
Milleks siin sooda tarvilik on?
Need olid imemaitsvad. Panin piima asemel kohvikoorejäägi ning õrnalt ka ürte. Suhkru kogust veidi vähendasin.
Imehea! Just tegin pool portsu (ilma suhkruta) ja uskumatult maitsev. Teen kindlasti veel:)
Proovisin ka ära. Esimene kord jäi liiga vedel. Teine kord panin samuti jahu rohkem ja esimese korra kogemust arvestades vähendasin suhkru kogust. Tegin pisikesed koogikesed ehk panin pannike teeluskikaga, jändamist oli rohkem, aga tulid pisikesed hästi läbiküpsenud suutäied. Samuti maitses!
Mul oli vähe mahlane kõrvits ja jahu kogus oli täpselt paras. Magusapoolsed tõesti, aga seda saab ise maitseainetega reguleerida. Soojalt külma hapukoore või kodujuustuga väga mõnusad!
Nagu mahlased pannkoogid, väga head moosiga :)
Proovisin ära, päris maitsvad jah.
Muidu hea, aga sooda maitset oli liiga palju tunda. Ilma soodata läheb see retsept aga kindlasti kordamisele.
Tahaksin proovida...aga millega asendada jahu?
Kõrvitsakotletid
Lihtne vegetaarroog. Kõrvitsakotletid on veidi magusavõitu, ent sobivad ikka soolasele lauale - võid kõrvale pakkuda nt Saaremaa hapukoort või maitsestamata jogurtit.