Kõrvitsakotletid

Lihtne vegetaarroog. Kõrvitsakotletid on veidi magusavõitu, ent sobivad ikka soolasele lauale - võid kõrvale pakkuda nt Saaremaa hapukoort või maitsestamata jogurtit.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

500 g toorest kõrvitsat (puhastatud kaal)

120 g nisujahu (u 2 dl)

2 muna

3 sl suhkrut

1 tl söögisoodat

soola

Praadimiseks:

õli

Serveerimiseks:

hapukoort või kreeka jogurtit või kodujuustu

Valmistamine

Puhasta kõrvits ja riivi jämedalt. Sega juurde jahu, suhkur, sool, munad ja sooda. Kui segu on kuivavõitu, siis lisa lusikatäie kaupa piima.

Sega hästi läbi, vormi kotlettideks ja prae nõrgal kuumusel õlis mõlemalt poolt kuldseks.

Serveeri hapukoore, kreeka jogurti või kodujuustuga.

Retsept on mugandatud Salme Masso koostatud raamatust "Kokaraamat" (1984, Kõrvitsakoogid). Pildi tegi Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Elo
postitatud 17.01.2008 02:05

Paistab hea retsept olevat, homme proovin. Kõrvits juba ootab külmkapis :)

Hexy
postitatud 25.09.2008 09:07

maitselt olid väga head, aga tainas oli nii vedel et pidin lusikaga pannile tõstma. ei tea mis ma siis valesti tegin.

katsetaja
postitatud 10.11.2008 14:05

Panin pool dl rohkem jahu, julgelt soola, praadisin väiksel tulel. Tulemuseks nauditav maitseelammus, midagi uut. Uskumatu, et kõrvits võib nii hea olla.

katsetaja
postitatud 10.11.2008 14:16

ei noh, ma pean ikka veel midagi ütlema, nii head olid, et sõin peaaegu kõik üksi ära. (aga neid tulebki lusikaga pannile panna)

Liina
postitatud 06.09.2009 16:40

Väga maitsvad, lausa sulavad suus. Mõnusalt magusad ja sobivad eriti hästi hapukoorega. Kerge ja kiirestivalmiv toit.

Birgit
postitatud 08.01.2010 21:13

Väga head, isegi mu isale maitsevad need väga :). Hästi toitvad.

Katrin
postitatud 11.02.2010 12:06

Mulle maitsesid, aga lastele küll mitte. Panin ka natuke rohkem jahu kui retseptis kirjas.

kelli
postitatud 09.11.2010 17:36

Panin 3 dl jahu ja 2 spl suhkrut, muidu tuli liiga vedel ja liiga magus tainas. Aga koogid ise tõesti üllatavalt head... nii hapukoore kui kodujuustuga :)

Namilla
postitatud 25.11.2012 11:03

Milleks siin sooda tarvilik on?

Triin
postitatud 30.10.2013 18:06

Need olid imemaitsvad. Panin piima asemel kohvikoorejäägi ning õrnalt ka ürte. Suhkru kogust veidi vähendasin.

Teele
postitatud 25.09.2014 21:15

Imehea! Just tegin pool portsu (ilma suhkruta) ja uskumatult maitsev. Teen kindlasti veel:)

Meelis
postitatud 15.11.2015 17:45

Proovisin ka ära. Esimene kord jäi liiga vedel. Teine kord panin samuti jahu rohkem ja esimese korra kogemust arvestades vähendasin suhkru kogust. Tegin pisikesed koogikesed ehk panin pannike teeluskikaga, jändamist oli rohkem, aga tulid pisikesed hästi läbiküpsenud suutäied. Samuti maitses!

Kaare
postitatud 20.09.2016 11:42

Mul oli vähe mahlane kõrvits ja jahu kogus oli täpselt paras. Magusapoolsed tõesti, aga seda saab ise maitseainetega reguleerida. Soojalt külma hapukoore või kodujuustuga väga mõnusad!

Signe Pärt
postitatud 20.09.2016 21:36

Nagu mahlased pannkoogid, väga head moosiga :)

Kati Reintam
postitatud 26.09.2016 14:16

Proovisin ära, päris maitsvad jah.

Mai
postitatud 09.11.2016 14:34

Muidu hea, aga sooda maitset oli liiga palju tunda. Ilma soodata läheb see retsept aga kindlasti kordamisele.

Kai
postitatud 07.03.2021 17:40

Tahaksin proovida...aga millega asendada jahu?