Pirnimoos mandlilaastude ja vanilliseemnetega

Üks eriti hõrk pirnikeedis.

Kogus
1 liiter
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

1 kg pirne

2-3 sl vett

0.5 vanillikauna

5 dl Dansukker moosisuhkrut

1 dl mandlilaaste

Valmistamine

Koori ja tükelda pirnid. Vala potti veidi vett, seejärel pirnid ja poolitatud vannillikaun, et ilusad seemned ikka välja pääseks. Lase pirnid madalal kuumusel podisema.

Samal ajal rösti pannil mandlilaastud kergelt kuldseks.

Lisa pirnidele moosisuhkur ja hauta veel umbes pool tundi aegajalt segades.

Eemalda vanillikaun. Püreesta pirnid ja vala purkidesse. Peale puista mandlilaastud ja sega õrnalt sisse ning keera kaaned peale.

Loe veel:

Maru retsept ilmus ajakirjas Oma Maitse (juuli 2009). Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare.

LISA KOMMENTAAR

Kertu
postitatud 22.10.2010 13:22

See on lihtsalt uskumatult maitsev moosiavastus. Pehme kreemine ja hurmava vanilli lõhna ja maitsega.

Kaare
postitatud 17.09.2015 08:09

Magus, siidine, mandlilaastud ja vanilliseemned on mõnusalt krõmpsud.

Kokkamas95
postitatud 17.09.2015 21:45

Pilt: