Armeenia lihapallid

Lambahakklihast lihapalle serveeritakse tomatikastmega.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 viil saia

2-3 sl vett

300 g lambahakkliha

2 küüslauguküünt

0.5 tl jahvatatud köömneid

soola ja musta pipart

Kaste:

2 sl kontsentreeritud tomatipastat

200 g konservitud purustatud tomateid

1 dl vett

1 sl sidrunimahla

soola ja valget pipart

Kaunistamiseks:

hakitud sibulapealseid

Valmistamine

Leota sai väheses vees pehmeks. Sega kõik ained ühtlaseks siledaks tainaks. Maitsesta. Vormi tainast väikesed pallid ja laota ahjuplaadile.

Küpseta 225kraadises ahjus pruuniks.

Sega kastmeained ja kuumuta läbi. Vala kaste lihapallidele. Valmis lihapallidele puista hakitud sibulapealseid.

PS Armeenia hakklihapalle võib valmistada ka mikroahjus. Selleks aseta lihapallid mikroahju sobivale alusele ning küpseta paberi või kilega kaetult täisvõimsusel (650W) umbes 8 minutit. Kalla lihapallidele kaste ning küpseta veel 5 minutit täisvõimsusel.

Retsept on pärit Kodukirja Hakkliharaamatust (1998), pildi tegi ZOOZI.

LISA KOMMENTAAR

zoozi
postitatud 02.02.2011 09:18

Maitsev, kiirelt ja lihtsalt valmistatav.