Sobib hästi keedetud kartulite kõrvale. Kodujuustu asemel võib kasutada ka maitsestamata kohupiima.
300 g kukeseeni
1 sl võid
200 g kodujuustu või kohupiima
1 sibul
soola
hakitud maitserohelist
Sulata või pannil, lisa (tükeldatud) kukeseened ja prae segades, kuni seentest välja imbunud vedelik on aurustunud. Jahuta.
Sega kausis kohupiim/kodujuust, hakitud sibul ja kukeseened. Maitsesta soola ja pipraga, lisa maitse järgi hakitud värskeid ürte.
Maitselt meenutas väga tavalist seenesalatit. Eelistan harjumuspärast kukeseenekastet (sibula ja singiga praetud kukeseened).
Üllekas on sellise pildi saatnud:
Maitse oli hea, aga tundus kuidagi seente raiskamisena see retsept :)
Kukeseene-kodujuustukaste
Sobib hästi keedetud kartulite kõrvale. Kodujuustu asemel võib kasutada ka maitsestamata kohupiima.