500-600 g kalafileed - nt
lesta või ahvenat
1 tl soola
musta pipart
75 g võid
2 viilu veidi tahket saia
2 dl riivitud juustu
3 sl hakitud peterselli või tilli
1 sidrun
Sulata külmutatud kalafileed külmkapis, maitsesta soola ja pipraga. Keera kahekorra ja aseta võitatud ahjuvormi.
Sulata rasvaine ja lase veidi jahtuda. Sega juurde saiapuru, riivjuust ja petersell/till. Kalla segu kalafileedele.
Küpseta 225-kraadises ahjus 20-25 minutit, kuni kalad on küpsed ja roog pealt kuldpruun. Serveeri koos keedetud kartulite või kartulipudru ning tomatite ja värskete keedetud aedubadega. Soovi korral kaunista sidrunilõikudega. Retsept on Maalehe artiklist "Kalamehe saagist lauale", pildi tegi Juta Kübarsepp.
Ahven või lest juustukattega