Pruunvetikasupp

Rootsi retsept pruunvetika (Ascophyllum nodosum) valmistamiseks. Pruunvetikas kasvab Euroopa looderannikul, ingl. k. kutsutakse seda brown alga, rockweed, Norwegian kelp, knotted kelp, knotted wrack ja egg wrack

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 dl hakitud pruunvetikat

2 dl riisi

1 l puljongit

2 sibulat

1 küüslauguküüs

400 g purustatud tomatit

soovi korral rannakarpe

Valmistamine

Pane pruunvetikas (ja riis puljongisse ja kuumuta keemiseni.
Haki sibul ja küüslauk, lisa koos tomatiga supile. Keeda 40-45 minutit.

Soovi korral lisa rannakarpe.

Retsept on Rootsi ajalehest Aftonbladet (24.8.2003, Knöltångssoppa)

LISA KOMMENTAAR