1.5 kg noorlambakints
2 kooritud küüslauguküünt
värsket rosmariini
2 sl mett
2 sl sulatatud võid
1.75 dl kuiva siidrit
600 g porrut
soola ja musta pipart
2 tl maisitärklist
2 tl külma vett
Tee terava pisikese noaga lambakintsu sisse sügavad sisselõiked. Lõika küüslauk viiludeks ja suru need koos rosmariiniokstega sisselõigetesse. Pane lambakints ahjuvormi. Sega mesi ja sulavõi ning määri saadud segu lihale. Kalla vormi siider ja kata vorm kergelt fooliumiga. Küpseta lambakintsu 200-kraadises ahjus 1,5 tundi, aeg-ajalt praadi niisutades.
Puhasta porrud ja lõika lühemateks juppideks. Võta vorm ahjust välja, eemalda foolium ja aseta porrujupid prae ümber (keera neid pannimahlades). Maitsesta ja rösti veel 25-30 minutit, kuni liha ja porru on küpsed.
Tõsta lambakints ja porrud soojendatud vaagnale. Eemalda pannilt liigne rasv ning sega allesjäänud pannimahlad 2 tl külma veega segatud maisitärklisega. Sega mõõdukal kuumusel keemiseni, ning kuumuta 2 minutit. Serveeri saadud kaste prae kõrvale.
Retsept on briti ajakirjast The Somerfield Magazine (Welsh roast leg of lamb)
Proovisin retsepti ja tulemus oli tõesti suurepärane! Ei usukski, et asi koduköögis tehtud sai. Peamine - väga lihtne teha. Ainult NB! Soola ja pipraga hõõrusin lambakintsu kokku enne ahjupanemist, s.t enne või ja meega ülevalamist.
Päris maitsev, aga või asendaksin teinekord retseptis oliivõliga.
Röstitud lambakints Walesi moodi sai päris hea.
Röstitud lambakints Walesi moodi
Walesi "rahvuslill" on porru ja just porruga on see lambakints ka valmistatud.